Βαθμολογία

Μπόγιοβιτς: «Θέλουμε να ανεβούμε στη Σούπερ Λίγκα»

Ο Σέρβος επιθετικός της ΑΕΛ, Μίλαν, λέει σε συνέντευξή του στο a-sports.gr ότι οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

-Πώς έζησες το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου;
«Ήταν το τέταρτο ντέρμπι μου με τον Βόλο. Ήταν μία ακόμη πολύ ωραία εμπειρία. Για όλο τον κόσμο εδώ γνωρίζω τι σημαίνει, ήταν πολύ σημαντικό να το πάρουμε αυτό το παιχνίδι έστω και με 1-0. Στη Λάρισα αν νικάς τον Βόλο, όλα είναι τέλεια, αλλά αν όχι κάτι δεν πάει καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος, το ήθελα πολύ ειδικά εγώ που είχα ξαναπαίξει κόντρα σε αυτούς. Μόνο εγώ είχα παίξει ξανά σε αυτό το ντέρμπι φορώντας τη φανέλα της ΑΕΛ. Για τα άλλα παιδιά ήταν το πρώτο τους, έχουμε 25 καινούργιους παίκτες. Όλα πήγαν καλά. Ωστόσο, θέλουμε να ανεβούμε στη Σούπερ Λίγκα. Έχουμε, όμως, πολλά ματς ακόμη, νομίζω 28, και ο δρόμος είναι μεγάλος».

-Είχες μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρεις, αλλά η μπάλα δεν σου έκανε το χατίρι και πήγε στο δοκάρι... Αυτή η νίκη σας τονώνει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία;
«Το σημαντικό είναι η ομάδα να παίζει καλά και να κερδίζει. Εγώ δε νιώθω πίεση για το αν θα σκοράρω ή όχι. Παίζω για την ομάδα, η ομάδα παίζει καλά κι εγώ χαίρομαι. Ως επιθετικός ου αρέσει να σκοράρω, το σκέφτομαι, αλλά δε νιώθω να πιέζομαι γιατί ξέρω ότι κάποια στιγμή θα σκοράρω. Όταν μπει, όλα θα είναι πιο εύκολα. Μου αρέσει να παίζω για την ομάδα. Ακόμη κι αν δεν καταφέρνω να σκοράρω το σημαντικό είναι να νικάμε».

-Ευχαρίστησες μέσω του facebook τον κόσμο. Η αλήθεια ήταν πως οι οπαδοί φώναξαν βροντερό παρών στο ντέρμπι γεμίζοντας το γήπεδο. Είναι σημαντική η στήριξή τους;
«Έχουμε απίστευτους οπαδούς, αγαπούν πάρα πολύ την ομάδα. Για μένα και τους υπόλοιπους είναι εξαιρετικό να ξέρουμε ότι αυτοί είναι ο 12ος παίκτης μας. Με αυτούς τους οπαδούς και τη στήριξή τους είναι πολύ πιο εύκολο να παίζουμε. Μας στηρίζουν από το 1' ως το 90'. Μου αρέσει αυτό. Κι εγώ το νιώθω, κάθε μέρα στην πόλη έρχονται και μου μιλούν. Είναι πολύ αισιόδοξοι. Είμαι πολύ χαρούμενος στη Λάρισα, η ΑΕΛ είναι μεγάλος σύλλογος, η πόλη ωραία. Ο στόχος μας φέτος είναι να ανεβούμε στη Σούπερ Λίγκα και θα δώσουμε και τη ζωή μας για να τα καταφέρουμε».

-Πέντε νίκες και μία ισοπαλία μετά από έξι αγωνιστικές, νίκη και στο Κύπελλο με τον Πανελευσινιακό. Περίμενες τέτοια αρχή;
«Για να είμαι ειλικρινής το περίμενα. Δεν έκανα προετοιμασία με την ομάδα, αλλά όταν ήρθα εδώ και είδα πώς είναι η κατάσταση, συνειδητοποίησα πόσο καλή ομάδα είμαστε. Έχουμε πολύ καλό προπονητή, μου αρέσει πολύ να δουλεύουμε μαζί. Γνωρίζει πολλά από ποδόσφαιρο και κάθε μέρα μαθαίνουμε κάτι από αυτόν. Έχουμε νέους και έμπειρους παίκτες και δημιουργείται ένα εξαιρετικό μείγμα. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Παίξαμε με Λαμία, Βόλο, Απόλλωνα, Εργοτέλη... και το εκτός με Παναιγιάλειο ήταν δύσκολο. Είχαμε απαιτητικό πρόγραμμα. Τώρα έχουμε κάποια πιο εύκολα παιχνίδια, αλλά πρέπει να νικάμε για να ανεβούμε. Είναι λογικό να μη νικάμε σε κάθε ματς, αλλά εμείς θα το προσπαθούμε».

-Όλοι λένε ότι η ΑΕΛ φέτος θα είναι μία από τις δύο ομάδες που θα ανεβεί. Είστε το μεγάλο φαβορί. Μπορείτε να διαχειριστείτε την πίεση;
«Όντως όλοι μιλάνε γι' αυτό. Λένε πως είμαστε σίγουρα η μία ομάδα που θα πάει στη Σούπερ Λίγκα. Δε θεωρώ όμως ότι υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές. Υπάρχουν κι άλλες καλές ομάδες. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος, δεν θα είναι εύκολο όπως πολλοί νομίζουν. Πρέπει να παλεύουμε για κάθε βαθμό σε κάθε ματς. Ελπίζω ότι θα ανεβούμε, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Αν συνεχίσουμε έτσι, όλα θα είναι καλά. Πιστεύω στην ομάδα και το προπονητικό επιτελείο».

-Ανέφερες προηγουμένως πως είστε μία νέα ομάδα με νέο προπονητή. Πόσο δύσκολο ήταν να γίνετε ομάδα με δεδομένες και τις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν;
«Σε κάθε ομάδα θες χρόνο, αλλά αυτή η ομάδα παρόλο που έχει δημιουργηθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα παίζει σα να είναι πολύ καιρό μαζί. Κι εγώ χρειαζόμουν λίγο χρόνο να μάθω τους υπόλοιπους, αλλά κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι και καλύτεροι. Κάθε ομάδα χρειάζεται χρόνο αλλά ο προπονητής μας έχει κάνει να παίζουμε.

-Επομένως τα καλύτερα έρχονται, σωστά;
«Έτσι νομίζω. Έχουμε νέους παίκτες, ακούν τον προπονητή και νομίζω ότι θα παίξουμε καλύτερα. Αυτή η ομάδα έχει περιθώρια να γίνει πραγματικά πολύ καλή. Έχουμε πολύ καλούς και ταλαντούχους παίκτες. Αν συνεχίσουμε να νικάμε σε κάθε ματς, δε θα θέλω κάτι άλλο».

-Εκτός από το ρόστερ και τον προπονητή, άλλαξε ακόμη και το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Τα πάντα είναι διαφορετικά. Βίωσες και την προηγούμενη κατάσταση, είναι καλύτερα τώρα;
«Είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση. Τώρα το κλίμα είναι φοβερό. Αυτός ο πρόεδρος είναι εξαιρετικός άνθρωπος, νοιάζεται για τους παίκτες, μας μιλάει, μας στηρίζει. Έχει μεγάλες φιλοδοξίες, του αρέσει το ποδόσφαιρο, έχει πολύ καλούς ανθρώπους γύρω του. Όλα είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Οι οπαδοί μας στηρίζουν από την πρώτη μέρα και νιώθω πολύ καλύτερα από πέρυσι. Όταν παίζεις και πηγαίνεις καλά ,όλα γίνονται αυτομάτως καλύτερα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή όλα είναι τέλεια στη Λάρισα».

-Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχες τις δικές σου περιπέτειες. Δεν μπορούσες να έρθεις στην Ελλάδα και γι' αυτό έχασες και την προετοιμασία με την ΑΕΛ.
«Είχα ένα πρόβλημα από πέρυσι επειδή δεν έγινε η αίτηση για να έχω τη βίζα μου και να μπορώ να δουλέψω εδώ μια και είμαι μη κοινοτικός. Όταν έπαιζα στον Παναιτωλικό, εκείνοι μου το έφτιαχναν αλλά πέρυσι το ξέχασαν. Όταν πήγα στα σύνορα η αστυνομία μου έλεγε ότι πρέπει να πληρώσω 1.200 ευρώ και ότι δεν θα μπορούσα να επιστρέψω. Έπρεπε να μην έρθω για τρεις μήνες. Έκανα μόνος μου στη Σερβία προπονήσεις και χρειαζόμουν χρόνο μετά για να προσαρμοστώ με την υπόλοιπη ομάδα. Τώρα είμαι έτοιμος, στην αρχή ήταν δύσκολο».

-Το σκέφτηκες τότε να ψάξεις για κάτι άλλο;
«Ούτως ή άλλως είχα συμβόλαιο με την ΑΕΛ, δεν εξαρτιόταν μόνο από εμένα. Ήθελα να έρθω, μου άρεσε εδώ, ήμουν καλά, δεν ήθελα να φύγω. Μου είπαν ότι θα με περίμεναν και ότι θα δούλευα εκεί. Έκανα ατομικές προπονήσεις με έναν προπονητή, ο οποίος ήταν σε συνεννόηση με τον Ντόστανιτς».

-Φέτος υπάρχει στην ομάδα ένας ακόμη ποιοτικός επιθετικός, ο Μαρουκάκης. Με τον Ολυμπιακό Βόλου παίξατε και οι δύο, άλλες φορές ο ένας θα μένει στον πάγκο. Κάνει καλό ο ανταγωνισμός;
«Ναι γιατί όχι; Είναι πολύ καλό για τον σύλλογο να έχει αρκετές επιλογές. Ο Μαρουκάκης είναι επίσης ένας καλός επιθετικός. Κάποιες φορές παίζουμε μαζί, άλλες όχι. Μπορούμε να παίξουμε και μαζί. Είναι απόφαση του προπονητή, έχει να κάνει με το τι θέλει. Εμείς οφείλουμε να τον ακούμε και να το σεβόμαστε. Είμαστε επαγγελματίες και προσπαθούμε για το καλύτερο. Είναι καλό να έχει πολλούς παίκτες μία ομάδα, ο ανταγωνισμός βοηθάει».

-Ο φετινός προσωπικός σου στόχος ποιος είναι;
«Ειλικρινά δεν το έχω σκεφτεί. ο στόχος μου είναι να ανεβούμε στη Σούπερ Λιγκα. Αν εννοείς για τα στατιστικά μου, δεν το σκέφτομαι. Ελπίζω να βάλω πολλά γκολ. Δε νιώθω πίεση αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βάλω αρκετά δεν ξέρω πόσα. Όταν αρχίσω, ελπίζω να μη σταματάω...».

-Σούπερ Λίγκα... Δύο λέξεις που έχεις αναφέρει αρκετά έως τώρα και που αντικατοπτρίζουν πλήρως το όνειρό σας. Ποιες ομάδες θα μπορούσαν να σας κοντράρουν μέχρι τέλους;
«Πιστεύω ότι 5-6 ομάδες είναι αρκετά καλές και μεταξύ όλων μας δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Θα είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός, έχει αυξηθεί συγκριτικά με πέρυσι. Οι ομάδες είναι καλύτερες. Η Κέρκυρα, ο Εργοτέλης και ο Απόλλων θεωρώ πως θα παλέψουν για τον ίδιο στόχο και εκτιμώ πως και τα Τρίκαλα είναι μία ομάδα επικίνδυνη με καλό υλικό και προπονητή».

-Κλείνοντας, τι θεωρείς ότι θα είναι το κλειδί για να πανηγυρίσετε στο τέλος την άνοδο και τι θα πρέπει να προσέξετε;
«Το κλειδί θα είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι τώρα. Δεν υπάρχουν σούπερ σταρ στην ομάδα, όλοι μαζί ενωμένοι να προσπαθούμε για το καλύτερο και να ακούμε τον προπονητή. Να είμαστε αισιόδοξοι και να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να μη θεωρούμε δεδομένο ότι θα ανεβούμε. Χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι και να παλεύουμε για κάθε βαθμό γιατί έστω κι ένας βαθμός μπορεί στο τέλος να κάνει τη διαφορά».