Βαθμολογία

Οι «χρησιμότατες» παρεμβάσεις του κ. Κολτσίδα!

Με αγανάκτηση και φανερή αμηχανία (διότι δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιου είδους διαμαρτυρίες) ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός Σύλλογος, εκφράζει την εντονότατη δυσαρέσκεια του για την διαιτησία του αγώνα πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας γυναικών που διεξήχθη το Σάββατο (31/10) μεταξύ της ομάδας μας και του Γ.Σ Ηλιούπολης.

Αναγνωρίζοντας πρώτοι τα αγωνιστικά λάθη της ομάδας μας που οδήγησαν τον Γ.Σ. Ηλιούπολης σε μία δίκαιη νίκη, αδυνατούμε να μη στηλιτεύσουμε την συμπεριφορά του πρώτου διαιτητή της αναμέτρησης, κ. Κολτσίδα στη διάρκεια του αγώνα. Προσπερνώντας τα διαιτητικά του λάθη, θα εστιάσουμε στην διαιτητική του συμπεριφορά στο τέταρτο και πιο κρίσιμο σετ του αγώνα. Στο σημείο αυτό, ο κ. Κολτσίδας διέκοπτε συνεχώς την ροή του αγώνα, βρίσκοντας ΑΣΤΕΙΕΣ αφορμές για να ανακόψει τον ρυθμό και τη προσπάθεια της ομάδας, να επιστρέψει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει τη πρώτη νίκη στην ιστορία της στην Α1 κατηγορία γυναικών.

Ας δούμε μία – μία τις… «χρησιμότατες» παρεμβάσεις του:
1) Έλεγχος για το αν η μπάλα του αγώνα έχει την υπογραφή του, όταν η παίκτρια της ομάδας μας ετοιμάζονταν να σερβίρει και ενώ το σκορ ήταν στο 13-13 και όλα «κρέμονταν» σε μία «κλωστή»…
2) Τρεις φορές (3) εκλήθησαν παίκτριες μας, στη σκάλα του πρώτου διαιτητή για παρατηρήσεις, σε διάστημα που «οδηγούσαμε» το σκορ ή προσπαθούσαμε να πλησιάσουμε και να διεκδικήσουμε το σετ.
3) Τρεις (3) κίτρινες και δύο (2) κόκκινες κάρτες, που ασφαλώς επηρέασαν την εξέλιξη του σετ και συνεπώς του αγώνα, καθώς ήδη το σκορ ήταν στο 1-2.

Ο κ. Κολτσίδας με αυτή τη συμπεριφορά του, έγινε «σύμμαχος» της προπονήτριας του αντιπάλου, δίνοντας την δυνατότητα να επωφεληθεί των συνεχόμενων διακοπών και να διορθώσει την αγωνιστική «εικόνα» της ομάδας της με χαρακτηριστική… άνεση.

Ο Φ.Λ.Σ. βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στη μεγαλύτερη κατηγορία του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ και θέλει να χαρεί την φετινή του διαδρομή και παράλληλα να «παλέψει» με ΙΣΟΥΣ όρους για την παραμονή του.

Στον φετινό «μαραθώνιο», θα δεχτούμε ΜΟΝΟ τα λάθη που έχουμε κάνει ΕΜΕΙΣ, στην οργάνωση της ομάδας μας ή στην αγωνιστική της παρουσία. Δεν θα ανεχθούμε όμως «ΣΚΑΡΤΕΣ» συμπεριφορές καλυμμένες με τον «μανδύα» της τυπικότητας που θα προσθέσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήδη αντιμετωπίζουμε στη φετινή μας προσπάθεια.

Όσον αφορά τον κ. Κολτσίδα… του επισημαίνουμε ότι την επόμενη φορά που θα οριστεί να διαιτητεύσει αγώνα της ομάδας μας, να έρθει με τη λογική του επαγγελματισμού και της ισονομίας και όχι με την πρόθεση… ότι ένας διαιτητής από τον Βόλο πηγαίνει στη γειτονική του πόλη, για να επιβεβαιώσει την «ΑΝΟΗΤΗ» αθλητική κόντρα μεταξύ των δύο πόλεων.

Η διοίκηση του Φιλαθλητικού – Λαρισαϊκού Συλλόγου