Βαθμολογία

Μαραντάς: «Ποτέ δεν αισθάνομαι άτυχος…»

Μετρημένος και χωρίς το παραμικρό δείγμα λαϊκισμού ήταν στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως νέος προπονητής του Παναιγιάλειου ο Γιώργος Μαραντάς μετά το 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης…

Ο προπονητής των «μελανόλευκων» εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις προσπάθειες των παικτών, τόνισε ότι του άρεσε ότι στα αποδυτήρια υπήρχε κατήφεια για την ισοπαλία, αλλά δεν αναζήτησε και άλλοθι στην ατυχία για τις χαμένες ευκαιρίες.

«Είμαι δύο μέρες στην ομάδα και αυτό που μπορούσα να κάνω ήταν να κοιτάξω - εστιάσω στην ψυχολογία. Μιλήσαμε με τους ποδοσφαιριστές ατομικά και ομαδικά και νομίζω ότι αυτό φάνηκε στο παιχνίδι ότι η ομάδα αντέδρασε πολύ σωστά σε αυτό τον τομέα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, αμυντικά πήγαμε αρκετά καλά. Κινδυνεύσαμε από κάποια φάουλ του αντιπάλου, όμως ήταν όλοι οι ποδοσφαιριστές σε καλή μέρα όσον αφορά στην αμυντική τους λειτουργία. Το μόνο πρόβλημα ήταν οι αποστάσεις, που ήταν μακρινές όταν η μπάλα πήγαινε μπροστά, όμως και αυτό διορθώθηκε στο β’ ημίχρονο. Είδα πάθος από όλους και κάλυψαν όσες αδυναμίες υπήρχαν στο αμυντικό κομμάτι», είπε ο Μαραντάς στο ξεκίνημα της εισαγωγικής τοποθέτηση του.

Εν συνεχεία ο 42χρονος κόουτς της ομάδας του Αιγίου πρόσθεσε: «Επιθετικά έχουμε κάποιους που έχουν καλή ποιότητα. Ο Ζουνίνιο, που έπαιξε πρώτη φορά ήταν αρκετά καλός και βοήθησε, ο Πέριτς, ο Μπούνας, ο Μίλιτς, ο Σκαρτσίλας, όπως και οι πλάγιοι μπακ χωρίς να αφαιρώ, τους άλλους αμυντικούς όπως τον Φωτιά και τον Ιωάννου και τον Σπίνουλα με τον Σταμογιάννο. Νομίζω ότι όλοι παίξαμε σαν ομάδα, ακόμα και οι αλλαγές με πιο κλασικό δείγμα τον Παπουτσή που έπαιξε πέντε λεπτά, αλλά έπαιξε με πάθος και λίγο ακόμα θα πετύχαινε και το γκολ.

Είχαμε θέληση. Δεν κοιτάξαμε ποιος ήταν ο αντίπαλος. Σίγουρα υπήρχε σεβασμός, αλλά δεν υπήρχε κάτι άλλο παρά μόνο στο μυαλό μας η νίκη. Είχαμε κλασικές τέσσερις ευκαιρίες και μου άρεσε που οι παίκτες μου ήταν στενοχωρημένοι που δεν κέρδισαν τον αγώνα. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο… Θα δουλέψουμε και θα κοιτάξουμε να γίνουμε κάθε μέρα και καλύτεροι. Εύχομαι στο συνάδελφο και στον Απόλλωνα να πετύχει τον στόχο. Ο δικός μας είναι μόνο το επόμενο ματς. Δεν κοιτάμε τη βαθμολογία. Πιστεύω ότι κακώς θεωρώ ότι βρισκόμαστε εκεί».

Ο Μαραντάς αναφορικά με τη μεγάλη βελτίωση της ομάδας σε σχέση με τα πρόσφατα ματς και ειδικά αυτό με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη για το Κύπελλο την περασμένη Τρίτη (27/10) ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει κανένα μαγικό ραβδάκι… Δεν έχω. Μόνο δουλεύω εγώ και οι συνεργάτες μου. Συνεργάτες μου είναι και οι ποδοσφαιριστές. Κάθε μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι…».

Τέλος, ερωτηθείς από το a-sports.gr αν νιώθει αδικημένος και άτυχος από το αποτέλεσμα με βάση τις ευκαιρίες του Παναιγιάλειου ήταν αφοπλιστικός λέγοντας: «Ποτέ δεν αισθάνομαι άτυχος… Για μένα δεν υπάρχει ατυχία στο ποδόσφαιρο. Πολλές φορές η μπάλα πάει δοκάρι και μέσα και ορισμένες φορές δοκάρι και έξω… Δεν παίζουμε και μόνοι μας και ειδικά με ένα αντίπαλο με τέτοιο ρόστερ με τεράστια ποιότητα».

Εκ μέρους των παικτών του Παναιγιάλειου μίλησε ο Λάζαρος Φωτιάς, ο οποίος τόνισε: «Στο παιχνίδι δείξαμε ένα μέρος των δυνατοτήτων μας… Εγώ ως ποδοσφαιριστής ένιωσα άτυχος και στεναχωρημένος. Στο τέλος θα πετύχουμε τους στόχους μας. Και κάτι ακόμα: Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξη».