Βαθμολογία

Βαζάκας: «Η Λαμία θα βρει το δρόμο της»

Χωρίς νίκη για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι έμεινε η Λαμία, που υποχρεώθηκε σε ισόπαλο 0-0 κόντρα στον Κισσαμικό την Κυριακή (1/11). Ο Γιώργος Βαζάκας τόνισε πως «δεν ήρθε ο θάνατος με αυτό το αποτέλεσμα» και εξέφρασε την εκτίμησή του πως η ομάδα της Φθιώτιδας θα βρει το δρόμο της.

Έδειξε επίσης συνειδητοποιημένος για το έμψυχο δυναμικό που έχει στα χέρια του και δεν είχε πρόβλημα να παραδεχθεί πως η Λαμία δεν διαμορφώθηκε το καλοκαίρι για να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά για να χτίσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από την διάθεση των παικτών. Τα παιδιά έδωσαν και τη ψυχή τους. Ήθελαν να πάρουν το παιχνίδι, είχαν διάθεση έβαλαν τα πόδια τους. Παίζαμε με μια ομάδα που στα πρώτα πέντε παιχνίδια δεν δέχεται εύκολα γκολ.

Δουλέψαμε φυσικά όλη την εβδομάδα για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις να κερδίσουμε το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε και κάθετα αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε λύσεις παρόλο που πλαγιοκόπησαμε πολλές φορές και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Για μένα αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι ο θάνατος της ομάδας. Παίξαμε με μία ομάδα που δεν χάνει εύκολα και εμείς είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί και δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ.

Σε αυτό το παιχνίδι σε σχέση με τα άλλα προσπαθήσαμε ακόμη περισσότερο να βρούμε λύσεις για να πετύχουμε γκολ. Η Λαμία θα πετύχει τις νίκες και θα βρει και το δρόμο της. Δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη διάθεση που έδειξαν. Τακτικά έχουμε εξαντλήσει τα όρια και πλέον ψάχνουμε προσωπικές λύσεις. Οποίος έχει ταλέντο και θεωρώ ότι μπορεί να παίξει στην ομάδα θα παίξει. Για τον Παπαευθυμίου δεν είχα άποψη. Τον είδα μέσα από τις προπονήσεις ο συνεργάτης μου Παπανικολάου τον είχε πέρυσι και θεωρώ ότι είναι ένα παιδί με ταλέντο που παρά το ότι δεν έχει προσόντα σωματικά μπορεί να παίξει να κάνει καριέρα και ταυτόχρονα να βοηθήσει και τη Λαμία.

Ταυτόχρονα όποιο παιδί και αν προκύψει να μπορεί να βοηθήσει θα παίξει. Η Λαμία χτίστηκε το καλοκαίρι όπως χτίστηκε και δεν μπορεί να πει κανένας ότι κτίστηκε για να κάνει πρωταθλητισμό. Εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την πίεση αυτή αλλά αυτό που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε είναι μια ομάδα να πατάει καλά, ανταγωνιστική και σιγά-σιγά να την κάνουμε τέτοια που να μπορεί να κερδίζει παντού.

Αν πετύχει γκολ αυτή η ομάδα θα πετύχει τη νίκη. Άρα τώρα πλέον εστιαζόμαστε σε αυτό το πρόβλημα και τακτικά αλλά και ταυτόχρονα πρέπει και οι παίκτες να προσπαθήσουν ακόμη πιο πολύ στις φάσεις που γίνονται να πετύχουν το γκολ. Η ομάδα έβγαλε φάσεις, έβγαλε σέντρες προσπάθησε από τα πλάγια αλλά δεν ολοκλήρωσε τις φάσεις. Μην ξεχνάμε ότι και ο αντίπαλος έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ μέχρι τώρα.

Η Λαμία προσπάθησε είτε κάθετα είτε από πλάγια αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει. Αν έμπαινε γκολ θα μιλούσαμε διαφορετικά. Δεν πήγαμε εμείς στο αντιποδόσφαιρο να παίξουμε ένα ποδόσφαιρο στην τύχη. Αν καθίσουμε να δούμε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο όλα τα παιχνίδια πηγαίνουν στο 0-0 ή στο ένα γκολ. Όλες οι ομάδες κοιτάνε την άμυνα τους. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στον τομέα του σκοραρίσματος έχουμε αυτό το πρόβλημα δεν είναι τωρινό το πρόβλημα. Θα βρούμε λύσεις, θα έρθουν και οι επιστροφές όπως ο Σερτζίνιο, ο Καραγιάννης που δεν έπαιξε καθόλου και πέρα από αυτά ίσως χρειάζεται και προσωπική σφραγίδα από τους ποδοσφαιριστές. Να μπορέσουν δηλαδή και από προσωπικές ενέργειες να βοηθήσουν και θα είμαστε πολύ καλά. Ο αντίπαλος έκανε ένα σουτ στο πρώτο ημίχρονο που απέκρουσε ο Ρίζος και άλλο ένα σουτ του Ταραλίδη. Αμυντικά πήγαμε πολύ καλά. Και επιθετικά προσπαθήσαμε αλλά δε βρήκαμε λύσεις ή μάλλον δεν τελειώσαμε όπως έπρεπε τις φάσεις.

Θα προσπαθήσουμε με αυτό το υλικό, έχουμε αξιόλογους παίκτες και από κει και πέρα πιστεύω ότι η Λαμία δεν είναι πολύ εύκολο να πάρει το διπλό εκτός έδρας. Δεν είμαστε ομάδα που έχει τις πολλές επιθετικές λύσεις. Είμαστε μια πολύ σφιχτή ομάδα και σιγά-σιγά δουλεύοντας με την τακτική να μπορούμε να πάρουμε τα παιχνίδια να αντέξουμε και το Δεκέμβριο θα δούμε αν μπορούμε και είμαστε σε στόχους άλλους μιας και οι στόχοι αλλάζουν ανά πάσα στιγμή αν είμαστε σε στόχο υψηλό να κάνουμε ανάλογες κινήσεις.

Προσπαθώ τον κάθε ποιοτικό παίκτη ανάλογα πως πάει ομάδα και τι χρειάζεται να τον αξιοποιήσω. Και ο Καραγιάννης και ο Πίντο είναι ποιοτικοί παίκτες και περιμένω να βοηθήσουν την ομάδα».