Βαθμολογία

Ένα... και να καίει!

Η ΑΕΛ κέρδισε και τον Ολυμπιακό Βόλου στο «φλεγόμενο» ΑΕL FC ARENA με 1-0 και παρέμεινε στην κορυφή (16 βαθμούς)!

Του Χρήστου Γκατζούλη

Κατάμεστο το «στολίδι» της Λάρισας και όλης της Ελλάδας ώθησε τους παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς σε μια σπουδαία νίκη με γκολ του Γιοβάνοβιτς (48’). Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από περίπου 12.000 φιλάθλους!

Στο πρώτο ημίχρονο λίγες οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η ΑΕΛ είχε μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 33’ με τον Βέρτζο, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπόρεσε να πιάσει υψηλή απόδοση. Το πάλεψε ο Ολυμπιακός Βόλου χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια ιδιαίτερη φάση.

Η επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετική για την ΑΕΛ! Το συγκρότημα του Ράτκο Ντόστανιτς παρουσιάστηκε μεταμορφωμένο προς το καλύτερο, σημείωσε με το…καλημέρα το γκολ και σίγουρα έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο 45λεπτο ικανοποιώντας και τον κόσμο!

Το φιλμ του αγώνα

3’ Σουτ στην κίνηση από τον Νάστο, κανένας λόγος ανησυχίας για τον Καβουσάκη.

33’ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ! Ο Πάτο κάνει εξαιρετική ενέργεια, δίνει την κατάλληλη στιγμή στον Βέρτζο που είχε προωθηθεί, αλλά το διαγώνιο σουτ του τελευταίου φεύγει άουτ.

38’ Από τα όρια της περιοχής ο Μαρουκάκης κάνει διαγώνιο σουτ και στέλνει την μπάλα ψηλά.

48’ Ο Μπουντόπουλος εκτελεί το κόρνερ προς το δεύτερο δοκάρι, η μπάλα χτυπάει στην πλάτη του Καραμανλή, στρώνεται στον Γιοβάνοβιτς κι εκείνος αμαρκάριστος εκτελεί τον Στρατηλάτη (1-0).

59’ Ο Πάτο δοκιμάζει από πολύ μακριά το πόδι του και η μπάλα φεύγει ψηλά.

66’ Ο Γιοβάνοβιτς γυρίζει στον Καβουσάκη, εκείνος διώχνει πάνω στον Τσιάρα, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

68’ Δοκάρι για την ΑΕΛ! Ο Μπόγιοβιτς κάνει δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ο Στρατηλάτης αποκρούει και στη συνέχεια η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

73’ Συρτό σουτ χωρίς δύναμη από τον Μαρουκάκη, εύκολα ο Στρατηλάτης.

86’ Γυριστό σουτ από τον Μπόγιοβιτς, εύκολα μπλοκάρει ο Στρατηλάτης.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Νικολακάκης (85’ Κομεσίδης), Βέρτζος, Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης, Αναστασόπουλος, Ναγιάρ, Μπουντόπουλος (77’ Κουτσιανικούλης), Πάτο, Μαρουκάκης (75’ Καπός), Μπόγιοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σούλης Παπαδόπουλος): Στρατηλάτης, Ντάσιος (17΄λ.τ. Νικολόπουλος), Αρβανίτης, Καραμανλής, Μπουτζίκος, Τσιάρας, Νάστος, Τσιλιγκίρης (63’ Μοράν), Νικολιάς, Ντεπέτρις, Διαμαντόπουλος (71’ Γουόρντεν).

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου) Βοηθοί: Τζιαμπάσης (Κοζάνης), Τζιουβάρας (Κοζάνης) 4ος: Ζούγρας (Κοζάνης).