Βαθμολογία

Παπαδοσπυριδάκη: Θα ανέβουμε στην Α΄εθνική!

Η Έλενα Παπαδοσπυριδάκη προερχόμενη από τον Κένταυρο αλλά και το Τυμπάκι Κρήτης, μίλησε για την νέα σελίδα στην καριέρα της και την... ΑΕΛ. Η 20χρονη παίκτρια μίλησε για την πρώτη της χρονιά στην ΑΕΛ, για τις φιλοδοξίες που έχει με τους «βυσσινί», για τον προσωπικό της στόχο και το... champions league!

- Αρχικά, Έλενα πες μας δύο λόγια για σένα:

«Είμαι 20 χρονών, κατάγομαι από το Τυμπάκι Κρήτης και σπουδάζω εδώ στην Λάρισα. Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στα έντεκα μου χρόνια και στην ομάδα του τόπου μου, τον Αθλητικό Όμιλο Τυμπακίου. Αγωνίσθηκα στην Γ εθνική και με δυνατούς αντιπάλους που τώρα παίζουν στην Α΄εθνική. Πέρυσι, ήμουν στον Κένταυρο και φέτος είμαι στην ΑΕΛ».

- Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

«Από μικρή μου άρεσε η μπάλα και το ποδόσφαιρο. Ήταν κάτι που με ευχαριστούσε, με έκανε να νιώθω ολοκληρωμένη με το ποδόσφαιρο και παίζω στην θέση του τερματοφύλακα».

- Η θέση του τερματοφύλακα είναι μία ιδιαίτερη θέση. Γιατί διάλεξες να αγωνίζεσαι σε αυτή τη θέση;

«Κληρονομικό. Ο θείος μου ήταν τερματοφύλακας και όποτε παίζαμε μαζί με έβαζε στο τέρμα. Από μόνη μου προσπάθησα να παίξω στην άμυνα, όμως δεν με τράβηξε η θέση αυτή και διάλεξα να είμαι τερματοφύλακας».

- Πέρυσι ήσουν στον Κένταυρο. Φέτος, είσαι στην ΑΕΛ. Είσαι ευχαριστημένη με τα όσα έχεις δει μέχρι τώρα στους «βυσσινί»;

«Είναι κάτι πολύ διαφορετικό οι δύο ομάδες. Δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε αυτούς τους δύο συλλόγους. Η ΑΕΛ είναι μία οργανωμένη ομάδα και εκτός γηπέδων είμαστε μία οικογένεια. Μέσα στις προπονήσεις και στους αγώνες όλα είναι διαφορετικά. Υπάρχει σεβασμός από τον έναν απέναντι στον άλλο. Η ΑΕΛ είναι πολύ πειθαρχημένη ομάδα».

- Έχεις συναντήσει παρόμοιες καταστάσεις σε ομάδες που ήσουν στο παρελθόν με αυτήν στην ΑΕΛ;

«Στον Α.Ο.Τ. υπήρχαν κάποια καλά πράγματα και η ομάδα ήταν σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τον Κένταυρο. Στο χωριό δεν μπορούσαμε να είχαμε όλα αυτά που μας προσφέρει η ΑΕΛ. Φυσικοθεραπευτές, γιατρούς και τέτοια οργάνωση δεν την είχαμε σε άλλες ομάδες που έχουμε στην ΑΕΛ».

- Πως βλέπεις την νέα χρονιά για την ΑΕΛ;

«Η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Πιστεύω πως φέτος αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, τότε στο τέλος θα ανέβουμε στην Α΄εθνική. Είναι μία ομάδα που έχει να δώσει πολλά. Οι κοπέλες παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο και στο τέλος πιστεύω πως θα έρθει άνοδο. Βέβαια, πρέπει να υπάρχει συμμετοχή στις προπονήσεις μέσα στην χρονιά».

- Ποιος είναι ο φετινός στόχος της ΑΕΛ;

«Θέλουμε να ανέβουμε στην Α΄εθνική. Θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε. Ευελπιστώ στο τέλος, να φθάσουμε στον στόχο που έχει θέσει ο προπονητής μας κ. Αχιλλέας Μαστοροδήμος που δεν είναι άλλος από την συμμετοχή της ομάδας μας στο champions league».

- Πιστεύεις πως μέσα από την ΑΕΛ μπορείς να κερδίσεις το κάτι παραπάνω φέτος;

«Υπάρχει μεγάλο όνομα σε μία συζήτηση όταν μιλάς για την ΑΕΛ. Εάν συνεχίσουμε τις προπονήσεις που κάνουμε τώρα, τότε στο μέλλον κάποια θα κερδίσει το κάτι παραπάνω, καθώς υπάρχουν ανοιχτοί δρόμοι με το άκουσμα ότι αγωνίζεσαι στην ΑΕΛ».

- Πως είδες την προετοιμασία που έγινε;

«Έχει γίνει μία καταπληκτική δουλειά στην προετοιμασία. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια προετοιμασία η αλήθεια είναι. Έχουμε έναν προπονητή όπου ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο και πως κάνει την δουλειά του πολύ καλά. Υπήρχε ένταση στις προπονήσεις, έγινε σκληρή δουλειά και γενικά τα πήγαμε πολύ καλά στην προετοιμασία και πιστεύω πως δουλέψαμε όπως έπρεπε».

- Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος με την ΑΕΛ;

«Θέλω να αποκτήσω όσες περισσότερες εμπειρίες γίνεται. Θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη των προπονητριών μου και τον σεβασμό από τις συμπαίκτριες μου».

- Ο κόσμος πιστεύεις πως έρχεται στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την Γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ;

«Ο κόσμος της ΑΕΛ έρχεται στο γήπεδο. Στα λογικά πλαίσια φυσικά, καθώς το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν έχει γίνει και τόσο γνωστό. Φέτος, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας για να μας στηρίξει αλλά και θέλουμε να αποδείξουμε πως το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν έχει καμία διαφορά με το ανδρικό».

- Τέλος, τι θα συμβούλευες σε μία κοπέλα όπου θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο;

«Για να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο θα πρέπει φυσικά και να το αγαπάει. Εάν αγαπάει το άθλημα, τότε στο ποδόσφαιρο έχει να δώσει πάρα πολλά. Απλά, χρειάζεται να δώσει πολλά από την ζωή της».