Βαθμολογία

Εύκολο πέρασμα από την Ελευσίνα

Χωρίς να συναντήσει καμία δυσκολία η ΑΕΛ πέρασε σαν…σίφουνας από την Ελευσίνα κερδίζοντας με σκορ 1-4 την ομώνυμη ομάδα για την 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. 1/12 το επόμενο ματς για τον ίδιο θεσμό (2η αγωνιστική) στο AEL FC ARENA με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Η ΑΕΛ είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του ματς, πέτυχε τέσσερα γκολ, έχασε και πέναλτι και έκανε μια καλή…προπόνηση ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου την προσεχή Κυριακή στη Λάρισα για τον θεσμό του πρωταθλήματος αυτή τη φορά. Περίπου 50 φίλαθλοι της ΑΕΛ βρέθηκαν στο γήπεδο και ανάμεσά τους και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας.

Γκολ…ποίημα από τον Κρητικό!

Πολλές οι αλλαγές για τους προπονητές και των δύο ομάδων. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ούτε ένας παίκτης της ΑΕΛ απ’ αυτούς που αγωνίστηκαν δεν ήταν βασικός στη Ριζούπολη.

Στο αγωνιστικό μέρος η ΑΕΛ είχε σε όλο το πρώτο μέρος της κατοχή της μπάλας και δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στην αδύναμη ομάδα της Ελευσίνας. Από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν καθόλου την μπάλα. Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν κάτι παραπάνω από φανερή…

Τυπική διαδικασία το δεύτερο ημίχρονο…

Στην επανάληψη η ΑΕΛ συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Κατάφερε να σκοράρει αρκετές φορές και να δοκιμάσει και ο Σέρβος τεχνικός αρκετά σχήματα καθώς και παίκτες ενόψει της συνέχειας. Η ομάδα της Ελευσίνας σίγουρα έδειξε πως έχει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα και το κύπελλο δεν την ενδιαφέρει…

Το φιλμ του αγώνα

5’ Ο Δημόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα πάει να βάλει αυτογκόλ, αλλά ο Μανιάτης αποκρούει.
7’ Δοκιμάζει από μακριά το πόδι του ο Ροβίθης, η μπάλα φεύγει άουτ.

22’ Ο Κρητικός παίρνει την μπάλα από αριστερά, συγκλίνει, κάνει εντυπωσιακό σουτ από μακριά και νικάει τον Μανιάτη (0-1).

29’ Ο Γκεμίσης βγάζει ωραία μπαλιά, ο Γιαννιτσάνης κάνει εξαιρετικό κοντρόλ και φεύγει μόνος του, αλλά κάνει τραγικό τελείωμα και στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

46’ Ο Μονιάκης από αριστερά κάνει τη σέντρα, ο Καπός από τη μικρή περιοχή στο πρώτο δοκάρι βάζει το πόδι, προλαβαίνει τον Μανιάτη και σκοράρει (0-2).

48’ Ο Παληγεώργος εκτελεί φάουλ από μακριά, ο Κακαράς παίρνει την κεφαλιά και σημαδεύει την αριστερή γωνία του Ξενοδόχοβ (1-2).

58’ Ωραίο συρτό γύρισμα από τον Μασούρα, ο Καπός βάζει την προβολή και ο Στεργιώτης πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση.

60’ Γίνεται η σέντρα από τον Μονιάκη, Μπόγιοβιτς και Σουλιώτης σηκώνονται μόνοι τους, ο δεύτερος παίρνει την κεφαλιά και σκοράρει (1-3).

61’ Μπαίνει στην περιοχή ο Γιαννιτσάνης, κάνει σουτ χωρίς ιδιαίτερη δύναμη και μπλοκάρει ο Ξενοδόχοβ.

67’ Πέναλτι για την ΑΕΛ! Κάνει χέρι ο Ταμπάκης σε μία ντρίμπλα του Ροβίθη.

68’ Αποκρούει ο Στεργιώτης το πέναλτι του Μπόγιοβιτς πέφτοντας δεξιά.

76’ Κόρνερ για την ΑΕΛ, ο Μονιάκης το εκτελεί, δεν καταφέρνει να πιάσει την κεφαλιά ο Μπόγιοβιτς.

77’ Νέο κόρνερ για την ΑΕΛ, με δυσκολία διώχνει ο Στεργίδης.

78’ Τέσσερις παίκτες της ΑΕΛ βγαίνουν στην αντεπίθεση, ο Καπός έχει στηρίγματα αλλά προτιμάει να τελειώσει μόνος του τη φάση και σκοράρει (1-4).

89’ Γίνεται η σέντρα από αριστερά, ο Μπλάνκο παίρνει μία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και διώχνει στη συνέχεια ο Ξενοδόχοβ.

90’ Κόρνερ για τον Πανελευσινιακό, ο Δημόπουλος παίρνει την κεφαλιά και αστοχεί.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης (51’ Στεργιώτης), Παληγεώργος, Δημόπουλος, Λίτσος, Γκεμίσης, Ταμπάκης, Κακαράς, Κορνελάτος, Τζώρτζης (46’ Μπαρμπόσα), Ναούμ (46’ Μπλάνκο), Γιαννιτσάνης.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοβ, Μονιάκης, Κομεσίδης, Σουλιώτης, Ροβίθης (74’ Καμπλιώνης), Χάμος, Καπός, Μασούρας, Κρητικός, Χοτζάλι, Πάτο (57’ Μπόγιοβιτς).

Διαιτητής: Γκαμάρης (Αθηνών). Βοηθοί: Νικολάδος (Αθηνών), Κορτέσης (Αθηνών). 4ος: Ζαραβίνος (Αθηνών).