Βαθμολογία

Μπαξεβάνος: «Σημαντική νίκη, ήμασταν τυχεροί»

Την πρώτη του νίκη σε επίπεδο Β’ Εθνικής σημείωσε τη Δευτέρα (19/10) ο Κισσαμικός, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του ΑΟΧ στο κρητικό ντέρμπι. Ο Σπύρος Μπαξεβάνος δεν θα μπορούσε παρά να ήταν ικανοποιημένος με το τρίποντο της ομάδας. Ο Έλληνας τεχνικός παραδέχθηκε πως η τύχη χαμογέλασε στον Κισσαμικό, αλλά παράλληλα τόνισε πως η νίκη ήταν πολύ σημαντική. Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του τερματοφύλακά του, Γιώργου Λαζαρίρδη, ενώ υπογράμμισε πως όλοι οι παίκτες του έδωσαν το 100% των δυνάμεών τους.

«Ήταν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Ξέραμε ότι η ομάδα των Χανίων έρχεται από εκτός έδρας ήττα μέσα στον Ολυμπιακό Βόλου και οπωσδήποτε θα υπήρχε πίεση, οπωσδήποτε να κερδίσει το παιχνίδι μέσα στην έδρα της. Αυτή την πίεση είπαμε μέσα στην εβδομάδα ότι πρέπει να την κάνουμε μεγαλύτερη. Σίγουρα πρέπει να έχεις την τύχη με το μέρος σου, γιατί αν δεν έχεις την τύχη με το μέρος σου τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να πάρεις κάποιο αποτέλεσμα και βρισκόταν σε πάρα πολύ καλή μέρα και ο Γιώργος Λαζαρίδης.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν από στημένες φάσεις, όπου δεν παίρναμε ποτέ τη δεύτερη μπάλα έξω από την περιοχή μας και μας δημιούργησαν εκεί πέρα αρκετές καταστάσεις. Ένα κομμάτι στο οποίο εμείς προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε και βάλαμε έναν έξτρα παίκτη στο δεύτερο ημίχρονο, για να αποφύγουμε να παίρνουν τις δεύτερες μπάλες. Η πίεση όντως μεγάλωσε στην ομάδα των Χανίων μετά το γκολ στο πρώτο ημίχρονο, από μία στημένη φάση δική μας. Από εκεί και πέρα ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο σίγουρα θα ρίσκαρε η ομάδα των Χανίων και δημιούργησε καταστάσεις ειδικά στα τελευταία λεπτά.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης ήταν σε καλή μέρα, τα παιδιά νομίζω έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους, κατέθεσαν πάνω απ’ όλα την ψυχή τους που είναι πολύ σημαντικό σε ένα τέτοιο παιχνίδι και με την τύχη με το μέρος μας καταφέραμε και πήραμε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη. Δεν πρέπει όμως να μας αποπροσανατολίσει, δεν πρέπει να χάσουμε τον βασικό στόχο.

Είναι δύσκολο κομμάτι αυτή την εβδομάδα αυτό για εμάς, για το τεχνικό τιμ, πρέπει να κρατήσουμε αυτόν τον ενθουσιασμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή χαμηλά, γιατί έχουμε ένα γρήγορο παιχνίδι το οποίο παίζουμε το Σάββατο, το πρώτο στην έδρα μας αλλά ουσιαστικά εκτός έδρας στο Ρέθυμνο. Τα παιδιά έχουν συνειδητοποιήσει την όποια κατάσταση, είμαστε σε καλό δρόμο και κρατάμε τη νίκη απέναντι σε μία καλή ομάδα, τα Χανιά, που νομίζω ότι δεν είχε και την τύχη με το μέρος της. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα και στον κόουτς», ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Για το αν περίμενε τόσο καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα για τον Κισσαμικό: «Να πω ότι βγαίνει η δουλειά; Το είπα και την προηγούμενη εβδομάδα στα παιδιά ότι και στη Ζάκυνθο μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο. Κάποιες στιγμές λόγω αυτού του… ψαρωμένου που μπαίνουν μέσα δεν προσπαθούμε να παίξουμε κάποιες φορές και πάμε πιο πολύ σε αμυντικό προσανατολισμό. Έχουν όμως τις δυνατότητες και τις ικανότητες αυτά τα παιδιά να παίξουν και ποδόσφαιρο όταν χρειαστεί. Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε και θα γινόμαστε και καλύτεροι. Εμάς πάλι μας προβληματίζει το πλαστικό γήπεδο, μας βγαίνει κάποια στιγμή και η κούραση, ειδικά προς το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου. Είμαι ικανοποιημένος γιατί τα παιδιά κάνουν τεράστια προσπάθεια και η προσπάθειά τους βγαίνει με βαθμολογική συγκομιδή. Αυτό είναι το σημαντικό για εμένα».

Για το αν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα: «Το είπα ότι ήμασταν τυχεροί. Είχαν τρία δοκάρια. Πρέπει να έχεις και την τύχη με το μέρος σου. Σημασία για εμάς είχε ότι το πίστεψαν τα παιδιά και όταν το πιστεύεις κάποιες φορές και η τύχη δεν σου γυρνάει την πλάτη, όπως μας την γύρισε στα Τρίκαλα, γιατί εκεί πέρα κι εμείς κάναμε λάθη αλλά μπορούσαμε αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί αντί να γίνει το 2-2 να κάνουμε εμείς το 1-3. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Σημασία έχει να κοιτάς μπροστά, να συνεχίζεις, να βλέπεις ποια είναι τα λάθη σου να τα διορθώνεις στο επόμενο παιχνίδι και να εμφανίζεσαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος και πιο καλός για να μπορέσεις να πετύχεις τον στόχο που έχεις θέσει».