Βαθμολογία

Διλμπέρης: «Δώσαμε δικαιώματα»

Σαφής ήταν η ανωτερότητα του Αγροτικού Αστέρα στο παιχνίδι με τη Ζάκυνθο και αυτό ικανοποίησε τον Παναγιώτη Διλμπέρη. Ωστόσο, ο κόουτς των «σταχυοφόρων» τόνισε ότι το τρίποντο θα έπρεπε να έχει έρθει πιο εύκολα από το φτωχό 1-0 μια και η ομάδα του έχασε πολλές ευκαιρίες.

Αναλυτικά: «Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, είχαμε συζητήσει με τους παίκτες μου και είχαμε πει ότι πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσουμε κάτι ακόμα στην απόδοσή μας σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Τα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και νομίζω ότι όντως προσθέσαμε κάτι παραπάνω χωρίς, ωστόσο, να αποφύγουμε κάποια λάθη. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ο αγώνας δεν επιδέχεται περαιτέρω κριτικής, γιατί ήταν παράσταση για έναν ρόλο.

Πρέπει να σημειώσω, όμως ότι και πάλι δώσαμε δικαιώματα στην Ζάκυνθο λόγω των πολλών χαμένων ευκαιριών μας. Θα έπρεπε να έχουμε εξασφαλίσει τη νίκη πολύ νωρίτερα. Αυτός είναι ένας τομέας που υστερούμε και θα πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε. Έχουμε πλέον αρκετό χρόνο μέχρι το επόμενο παιχνίδι. Προς το παρόν θα ξεκουραστούμε και μετά θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε χωρίς σημάδια έπαρσης. Είχα πει μετά τον αγώνα με τα Τρίκαλα ότι η διαχείριση μίας ήττας είναι δύσκολη και ακόμα δυσκολότερη είναι η διαχείριση μίας νίκης γιατί μπορεί να μπει στους ποδοσφαιριστές η έπαρση».

Για την απόδοση του Αστέρα τόνισε: «Νομίζω ότι σήμερα φτάσαμε κοντά στο 65-70% των δυνατοτήτων μας αν και είχαμε κάποια προβλήματα στο passing game, στον άξονα και στα τελειώματα των φάσεων που δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Αν δεν κάναμε αυτά τα λάθη, θα πιάναμε ακόμα καλύτερη απόδοση και το σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο».

Για την οπισθοχώρηση του Αστέρα μετά το γκολ πρόσθεσε: «Δεν ήταν δική μου εντολή, αλλά έτσι γίνεται σε αυτή την κατηγορία και είναι πάρα πολύ δύσκολο να πείσεις τους ποδοσφαιριστές ότι πρέπει τακτικά να συνεχίσουν να πιέζουν ψηλά τους αντιπάλους. Η Ζάκυνθος προσπαθούσε να επιτεθεί με μεγάλες μπαλιές από την άμυνά της κι αυτές οι μπαλιές έφταναν κατευθείαν έξω από τη δική μας περιοχή όπου το παραμικρό λάθος κοστίζει.

Κάποιες στιγμές δημιουργήθηκαν απειλητικές προϋποθέσεις για την εστία μας χωρίς όμως να απειληθούμε ουσιαστικά. Έχω αγωνιστεί σε αυτή την κατηγορία και ξέρω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις επικρατεί στους ποδοσφαιριστές το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και τους κάνει να γυρίσουν πίσω».