Βαθμολογία

Μπαξεβάνος: «Θα μετρήσει το πάθος»

Για την τοπική μονομαχία με τον ΑΟΧ προετοιμάζονται στον Κισσαμικό, στον οποίο η απογευματινή προπόνηση έγινε στο Εθνικό Στάδιο Χανίων. Το πρόγραμμα περιείχε προθέρμανση με μπάλα, ταχύτητες και εσωτερικό δίτερμα και ειδικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Αριστείδης Λώττας που είχε αποχωρήσει τραυματίας από το ματς με τη Ζάκυνθο. Για την αναμέτρηση με τον ΑΟΧ μίλησε ο Σπύρος Μπαξεβάνος. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το γεγονός ότι είναι τοπικό ντέρμπι το παιχνίδι και για το αν είναι θετικό ή αρνητικό το ότι οι δυο ομάδες γνωρίζονται καλά: «Όντως είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, δεν είναι μόνο ότι παίζουν δύο ομάδες της Κρήτης, αλλά παίζουν δύο ομάδες του ίδιου Νομού. Είναι σημαντικό για εμάς ότι πρώτη φορά στην επαγγελματική κατηγορία βρισκόμαστε απέναντι στην ομάδα των Χανίων. Ότι γνωριζόμαστε, σίγουρα γνωριζόμαστε και οι ποδοσφαιριστές έχουν σχέσεις μεταξύ τους και έχουμε παίξει φιλικό με την ομάδα. Πάνω-κάτω όλες οι ομάδες γνωρίζονται. Αν είναι θετικό ή αρνητικό θα το δείξει το παιχνίδι. Σημαντικό για εμάς είναι ότι ερχόμαστε από θετικό αποτέλεσμα και υπάρχει αυτοπεποίθηση στην ομάδα, αυτό είναι που μετράει πάρα πολύ. Παιχνίδι με παιχνίδι αρχίζουμε να βρισκόμαστε καλύτερα. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι θα είναι ένα πολύ δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Τα Χανιά προέρχονται από ήττα στο προηγούμενο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό Βόλου και σίγουρα θα θέλουν να εκμεταλλευτούν και την έδρα τους. Είμαστε δυο ομάδες με τελείως διαφορετικούς στόχους η μία από την άλλη. Αυτό που εύχομαι είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το χαρεί ο κόσμος των Χανίων πάνω απ’ όλα και από εκεί και πέρα κάθε ομάδα να πάρει αυτό που αξίζει μέσα στο γήπεδο».

Για το αν έχει περισσότερο άγχος σαν γηπεδούχος ο ΑΟΧ: «Συνήθως πάντα το έχει περισσότερο ο γηπεδούχος. Είναι φυσιολογικό κι εμείς αν παίζαμε στην έδρα μας εμείς θα είχαμε το άγχος. Αλλά τα παιδιά έχουν παραστάσεις από τέτοια παιχνίδια και δεν νομίζω ότι μετράει. Θα μετρήσει το πάθος, πιστεύω ότι θα είναι ένα κλασικό παιχνίδι Β’ Εθνικής, όπως όλα τα άλλα, με δύναμη, με συγκέντρωση και θα κριθεί στο ποιος θα το θέλει περισσότερο».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Σελινιωτάκης είπε: «Είναι ένα ντέρμπι, ένα δύσκολο παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που δουλεύουμε όλη την εβδομάδα με τους προπονητές, να το βγάλουμε στο γήπεδο και να πάμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν δίνει επιπλέον ώθηση στην ομάδα το θετικό ξεκίνημα με τους δύο βαθμούς σε δύσκολες έδρες: «Σίγουρα παίξαμε δύο παιχνίδια μέσα σε δύο πολύ δύσκολες έδρες. Ίσως μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα πράγματα από τις δύο ισοπαλίες, αλλά μας δίνουν μία ώθηση, θέλουμε όμως να πετύχουμε μία νίκη και ευελπιστώ τη Δευτέρα να καταφέρουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το αν είναι θετικό ή αρνητικό το ότι γνωρίζονται καλά οι δύο ομάδες και από το φιλικό παιχνίδι που δώσανε: «Θεωρώ ότι είναι θετικό, ξέρουμε λίγο πως παίζει ο αντίπαλος και το πλάνο που έχει. Θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τα δυνατά του σημεία και από εκεί και ύστερα να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη».