Βαθμολογία

Βοσνιάδης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας»

Απογοητευμένος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Αλέκος Βοσνιάδης μετά την ήττα από τον Αχαρναϊκό με 0-1 στη Ριζούπολη. Ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης ανέλαβε την ευθύνη για την εκτός προγράμματος ήττα, όπως τη χαρακτήρισε, υπογραμμίζοντας πως δεν έπεισε τους παίκτες του να αντιμετωπίσουν το ματς με την απαραίτητη αποφασιστικότητα.

Επεσήμανε ωστόσο, πως το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα είναι μία κακή παρένθεση και πως θα πρέπει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά για να επέλθει η βελτίωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βοσνιάδη: «Είναι κακό αποτέλεσμα. Σε ένα ματς το οποίο αλλιώς σχεδιάσαμε και αλλιώς μας βγήκε. Εάν θες να λέγεσαι φαβορί πρέπει να βγαίνει στο γήπεδο. Με τόσο κατοχή, με 15 τελικές, 14 κόρνερ, να μπαίνει η μπάλα στην περιοχή και να μην σκοράρεις. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε αυτοπεποίθηση και να τελειώνουμε τις φάσεις. Πρέπει να το διορθώσουμε. Ήταν ήττα εκτός προγράμματος.

Οι ομάδες που χαρακτηρίζονται φαβορί πρέπει να το βγάζουν στο γήπεδο. Καμία δεν θα μας χαριστεί. Εάν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι θα έχουμε πρόβλημα. Εδώ και μια εβδομάδα λέμε πως ο Αχαρναϊκός δεν είναι εύκολος αντίπαλος και πως είναι μαχητικός. Λέγαμε θα κλείσει τους χώρους. Τα είχαμε πει αυτά. Υπεύθυνος είναι ο προπονητής για την ήττα. Εάν δεν μπορείς να πείσεις πόσο σημαντικό είναι το ματς φταίει ο προπονητής. Μια κακή παρένθεση ελπίζουμε.

Έχουμε μια εβδομάδα μπροστά μας, ακολουθεί δύσκολο ματς. Αυτή η ήττα να μας μην πάει από κάτω. Στα δύσκολα φαίνεται η καλή προσπάθεια. Πρέπει να είμαστε όπως πρέπει στη συνέχεια. Φάνηκε πως δεν υπάρχουν παιχνίδια εύκολα. Για να τα κάνεις εύκολα πρέπει να ματώσεις, χρειάζεται συγκέντρωση και διάθεση. Όλα τα άλλα τα συζητάμε. Κάναμε την προσπάθειά μας συνεχίζουμε πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα, πάμε δυνατά για το επόμενο παιχνίδι.

Έπρεπε να είμαστε πιο αποφασιστικοί. Σήμερα έπρεπε να κάνουμε πιο εύκολο το ματς, δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι και θεωρούσαμε πως θα το κερδίσουμε. Σε αυτό οφείλεται πως δεν πείστηκαν οι παίκτες πως παίζουμε δύσκολο ματς. Σε αυτό το κομμάτι μπαίνει μπροστά ο προπονητής και αναλαμβάνει ευθύνη. Οι παίκτες πρέπει να μείνουν ήρεμοι. Ανέλαβα την ευθύνη. Δεν υπάρχει τραγικότητα. Δεν μπόρεσα να πείσω την ομάδα μου πως πρέπει να το πάει το ματς στα κόκκινα για να τα κερδίσει. Για να μην παρεξηγηθούμε. Δεν είναι κάτι τραγικό. Έχουμε δυνατότητα να πάρουμε αποτελέσματα.

Όταν η μπάλα μπαίνει μέσα στην περιοχή και δεν έχεις δύναμη και αυτοπεποίθηση να τελειώσεις τη φάση είναι πρόβλημα. Έχουμε παίκτες να σκοράρουμε. Θα κοιτάξουμε να το λύσουμε. Με τη δουλειά αυτό θα έρθει. Συγκεντρωνόμαστε στο ματς με τη Λαμία. Το ματς με τη Λάρισα είναι μακριά. Να ισορροπήσουμε το σημερινό κακό αποτέλεσμα. Παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε και θα φέρνουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Τους παίκτες του Απόλλωνα εκπροσώπησε ο Βαγγέλης Γκότοβος, ο οποίος τόνισε πως το… πάθημα αυτό θα πρέπει να γίνει μάθημα για την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

«Είναι κακό αποτέλεσμα για εμάς. Η ομάδα δουλεύει για τη νίκη που δεν ήρθε. Να μας γίνει μάθημα για τη συνέχεια. Να δούμε που υστερήσαμε. Προσπάθησε η ομάδα αλλά δεν ήρθε το γκολ. Θα ανταπεξέλθουμε σε όλα αυτά τα αποτελέσματα και θα πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη κόντρα στη Λαμία. Η ομάδα έχει έμπειρους παίκτες και ξέρουν την κατηγορία, δεν υπάρχει υποτίμηση από κάποιον. Ίσως η αποφασιστικότητα. Δεν υποτιμάμε κανένα αντίπαλο», ήταν τα λόγια του.