Βαθμολογία

Σπανός: «Να αντιδράσουμε άμεσα»

Με το αριστερό ξεκίνησε η Παναχαϊκή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής γνωρίζοντας την ήττα από την Αναγέννηση στην Καρδίτσα. Ο Δημήτρης Σπανός τόνισε πως ήταν κομβικό το σημείο στο οποίο δέχθηκε το γκολ η ομάδα του και επεσήμανε πως με την εικόνα του αγώνα θα μπορούσε να σημειωθεί κάθε αποτέλεσμα.

Παραδέχθηκε ωστόσο πως οι γηπεδούχοι έβγαλαν μεγαλύτερη θέληση για το τρίποντο και αφού εξήρε την φιλοξενία της ΑΣΑ, υπογράμμισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να βρουν τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσουν άμεσα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Καταρχάς, θα ήθελα να ξεκινήσω με τη φιλοξενία της Καρδίτσας. Έδειξε ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Ευχαριστούμε και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποδώσουμε στο β’ γύρο. Τέτοιες ομάδες και τέτοιες διοικήσεις πρέπει να ανταμείβονται και αυτά πρέπει να λέγονται. Όσον αφορά το παιχνίδι, σίγουρα δεν περιμέναμε να έχουμε ένα τέτοιο ξεκίνημα. Θεωρώ ότι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε τον έλεγχο. Ελέγχαμε το αποτέλεσμα, δημιουργήσαμε 4-5 φάσεις πολύ καλές, όπως και η Καρδίτσα είχε τις φάσεις της.

Ήταν ένα παιχνίδι που, ειδικά στο β’ ημίχρονο, θα μπορούσε να είχε λήξει με οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι είμαστε άτυχοι στη φάση του γκολ και στο σημείο που μπήκε και βέβαια είχαμε να αντιμετωπίσουμε και πάλι έναν κακό αγωνιστικό χώρο που αποτελεί τροχοπέδη για εμάς που είμαστε μία ομάδα γρήγορη που θέλει να παίξει μπάλα. Όμως δεν τελειώνει τίποτα εδώ. Σήμερα για εμάς ξεκινάνε όλα. Και ξεκινάνε ανάποδα απ’ ό,τι ξεκίνησε πέρυσι. Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε τα ψυχικά αποθέματα, την ηρεμία, τη σοβαρότητα ώστε να αντιδράσουμε άμεσα, από την Τετάρτη κιόλας, στην Ελευσίνα και να πάρουμε αυτό που χάσαμε σίγουρα. Και για να είμαι ακριβοδίκαιος το κέρδισε η Καρδίτσα που έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο από εμάς.

Κι εκεί είναι ο μεγάλος προβληματισμένος. Νομίζω ότι ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που η ομάδα της Καρδίτσας το ζητούσε, το έψαξε και τελικά το κέρδισε. Εμείς δεν το ζητήσαμε τόσο καλά όσο έπρεπε και με το ίδιο πάθος που απαιτούνταν. Άρα λοιπόν θα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε κι από σήμερα να σκεφτόμαστε το ματς της Τετάρτης που τα περιθώρια στένεψαν και επιβάλλεται να κερδίσουμε. Συγχαρητήρια στον κ. Θεοδοσιάδη και του εύχομαι ό,τι καλύτερο στη χρονιά που διανύουμε».

Εκ μέρος των ποδοσφαιριστών μίλησε Λυμπέρης Στεργίδης, ο οποίος θέλησε να απολογηθεί προς τους φιλάθλους της Παναχαϊκής: «Ζητούμε συγγνώμη από τον κόσμο που ακολούθησε την ομάδα σήμερα και δεν μπορέσαμε να τον χαροποιήσουμε. Όσον αφορά το παιχνίδι, πιστεύω ότι στο α’ ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλό μας, δημιουργήσαμε πολλές κλασικές ευκαιρίες που δε μετουσιώσαμε σε γκολ.

Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι ο αγωνιστικός χώρος δε βοηθούσε ιδιαίτερα να παιχτεί ποδόσφαιρο. Δεχτήκαμε ένα ‘κρύο’ γκολ σε ένα πολύ δύσκολο χρονικό σημείο για να αντιδράσουμε. Χρειάζεται από τη μεριά μας να βάλουμε περισσότερο πάθος στο παιχνίδι μας και αρχής γενομένης από την Τετάρτη θα προσπαθήσουμε για τη νίκη».