Βαθμολογία

Παναγόπουλος: «Ένα γκολ περισσότερο από τον αντίπαλο»

Την πρώτη νίκη στο «σπίτι» του θέλει να σημειώσει ο ΑΟΤ, που παραμένει αήττητος μετά από δύο παιχνίδια και στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής θα φιλοξενήσει την Καλλιθέα.

Ο Κώστας Παναγόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (8/10) και αναφέρθηκε τόσο στο παιχνίδι με την ομάδα του «Ελ Πάσο», όσο και στο διπλό επί του Αγροτικού Αστέρα στον Εύοσμο.

Από εκεί και πέρα, μίλησε για τη φιλοσοφία του και για τις ευκαιρίες που θέλει να δίνει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, ενώ ξεκαθάρισε πως στόχος είναι να σημειώνει ο ΑΟΤ ένα γκολ περισσότερο από κάθε αντίπαλο.

Για το ματς με τον Αγροτικό Αστέρα: «Να δώσω τα συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι σε μια πολύ δύσκολη έδρα που μέχρι την Κυριακή η ομάδα των Τρικάλων δεν είχε πάρει τη νίκη. Κάναμε ένα ουσιαστικό, ήμασταν πολύ σοβαροί και πειθαρχημένοι και δίκαια κατακτήσαμε τους τρεις βαθμούς. Για να έχει αξία αυτή η νίκη πρέπει να είμαστε το ίδιο με ένα δύσκολο αντίπαλο. Η ομάδα της Καλλιθέας είναι μια πολύ έμπειρη στην κατηγορία. Διαθέτει ένα ικανό τεχνικό πολύ έμπειρο, «μπαρουτοκαπνισμένο». Είναι ομάδα του προπονητή της. Έχουμε δουλέψει από την Δευτέρα πολύ στοχευμένα με στόχο να παίξουμε ποδόσφαιρο και να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό κάθε παιχνίδι είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Βήμα βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι μόνο οι νίκες αλλά μια ομάδα που θα την απολαμβάνει και θα την χαίρεται ο κόσμος».

Για το γεγονός ότι δίνει ευκαιρίες στους παίκτες: «Είναι ένα από τα δύο πράγματα που ανάφερα στους ποδοσφαιριστές Τους μίλησα για ποιοτική δουλειά. Είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Πρέπει να συμπεριφέρεσαι με επαγγελματικό τρόπο. Τους το εγγυήθηκα ότι θα είμαι δίκαιος με όλους και θα κοιτάζω το καλό της ομάδες. Είναι λογικό σε ένα ρόστερ 27 ατόμων να αγωνίζονται οι 11 και αν ρθουν 3 παιδιά από τον πάγκο θα γίνουν 14. Σε προσωπικό επίπεδο κάποιος μπορεί να αδικηθεί. Όποιος δουλεύει ανταμείβεται. Για αυτό είδατε τον Χαροντάκη και τον Παπαργυρίου. Πήγανε πολύ καλά και τα δύο παιδιά. Η ομάδα είναι πάνω από όλους.

Σίγουρα παίζει ρόλο το άγχος αλλά όπως είπαμε και στο ματς με τον Κισσαμικό το κλειδί είχε να κάνει με τους εαυτούς μας. Την ψυχολογία την φτιάχνεις μόνος σου μέσα από τη δουλειά σου. Όσο θεωρητικό και να ακούγεται είναι πράξη. Σίγουρα ένα αποτέλεσμα θετικό βοηθάει.

Περιθώρια υπάρχουν πολλά και για βελτίωση και για εξέλιξη. Είναι θετικό το γεγονός ότι τα παιδιά είναι πολύ δεκτικά και αντιλαμβάνονται πιο γρήγορα πως θέλω να δουλέψω. Αυτό που είδαμε στον Εύοσμο και μιλάω για την συνολική εικόνα ήταν σε καλό επίπεδο. Την Κυριακή μου δείξαν ότι δούλεψαν πολύ σοβαρά και πειθαρχημένα και αυτό επιθυμούμε να βλέπουμε».

Για τον αγωνιστικό χώρο: «Το γήπεδο είναι ένας προβληματισμός αλλά φαντάζομαι θα τον έχει κάθε αντίπαλος. Του Ευόσμου ήταν πολύ καλό. Δεν είναι και ο καλύτερος αγωνιστικός χώρος και όταν μια ομάδα σαν τη δική μας προσπαθεί να έχει μια αρχή, μια μέση και ένα τέλος ένας καλός αγωνιστικός χώρος είναι ένα συν».

Για τους τραυματίες: «Ο Βάσκεζ έχει μπει σε κομμάτια της ομάδας. Υπάρχει ένα πρώτος και ένα δεύτερο μέρος. Μπήκε προοδευτικά. Ο παίκτης που θα ολοκληρώνει το 100% θα είναι έτοιμος αλλά δεν θα είναι έτοιμος για την Κυριακή. Το ότι ενσωματώνεται σιγά σιγά εξυπηρετεί τις ανάγκες της ομάδας. Δεν θα είναι έτοιμος για την Κυριακή. Ο Ρομανόφ σιγά σιγά είναι πολύ κοντά στο να είναι υπολογίσιμος ακόμη και την Κυριακή. να είναι υπολογίσιμη ομάδα. Για το Νιάρο δεν έχω να πω κάτι μια χαρά συνεχίζει όπως και τα υπόλοιπα παιδιά».

Για την Καλλιθέα: «Είναι μια ομάδα του προπονητή της. Ομάδα με δικά της χαρακτηριστικά που γνωρίζει την κατηγορία, υπάρχουν παιδιά με φιλοδοξίες και έμπειρα παιδιά. Η Κέρκυρα στην 1η αγωνιστική κατάφερε να κερδίζει στο 93΄και με την Αναγέννηση κατάφερε και κέρδισε. Δύσκολο παιχνίδι, δύσκολος αντίπαλος, ικανός προπονητής. Κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Αν όλα πάνε καλά και κερδίσουμε την Κυριακή και είμαστε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας μην νομίζετε ότι η ομάδα έχει βρει τα πατήματα της. Μετά πάμε στην Παναχαϊκή. Οι 5 πρώτες πέντε αγωνιστικές είναι πολύ δύσκολες για εμάς. Καλλιθέα, μετά πάμε στην Παναχαϊκή και μετά έρχεται η Κέρκυρα. Το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής είναι το πιο κομβικό. Παίζουμε στην έδρα μας. Φαντάζομαι ο κόσμος θα είναι δίπλα στην ομάδα, θα μπούμε από το πρώτο λεπτό για τη νίκη. Δεν θα δείτε την ομάδα του ΑΟΤ να κατεβαίνει σε ένα παιχνίδι και να μην προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο αυτό είναι αδιανόητο για μένα».

Για το τι επιθυμεί να παρουσιάζει η ομάδα του; «Μακάρι να βάζουμε κάθε Κυριακή ένα γκολ περισσότερο από τον αντίπαλο. Όπως έγινε προχθές. Το ρόστερ της ομάδας βοηθάει στο να δέσει πιο γρήγορα στο να είναι η ομάδα όπως επιθυμώ. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο ακόμη και στην Β΄Εθνική που υπάρχει σκοπιμότητα είναι πολύ όμορφο να παρουσιάζεις την παραγωγή με την σκοπιμότητα. Η ομάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Η Κυριακή είναι χαρά για τον κόσμο. Η σκοπιμότητα δεν είναι κακό, ανάγκη είναι. Και μένα μπορείτε να δείτε αύριο μεθαυριο να θέλω σε ένα κλειστό παιχνίδι να κρατήσω ένα υπέρ μου σκορ. Είναι ο καθένας πως αντιλαμβάνεται την δουλειά του. Μπορεί σε ένα παιχνίδι να είσαι παραγωγικός με μόνο 2-3 φάσεις και σε ένα να μην θέλει να μπει η μπάλα μέσα. Στη Β΄Εθνική δεν βλέπουμε μεγάλα σκόρ και για αυτό ευθύνονται και οι 2 ομάδες. Πάντα έτσι ήταν. Λέμε ότι την Β΄Εθνική την χαρακτηρίζει η δύναμη το πάθος και η προσωπική μονομαχία σε αυτά προσθέτω και την παραγωγή ποιοτικής δουλειάς».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την πόλη; «Ενοχλείται κάποιος όταν έρχεται με αρνητική προδιάθεση εγώ ήρθα με θετική. Το ότι υπάρχουν αδυναμίες υπάρχουν παντού. Σε προσωπικό επίπεδο δεν με έχει ενοχλήσει κάτι τι να με ενοχλήσει που είδα κόσμο στο γήπεδο. Εγώ θα επιθυμούσα πχ να μην είχε 2500 κόσμο να έχει 5000 κόσμο στην πρεμιέρα και είχα πει μακάρι με την συμπεριφορά μας να φέρουμε και άλλο κόσμο για αυτό τη νίκη της Κυριακής τη χάρισα στον κόσμο σε αυτούς που ακολούθησαν την ομάδα. Παράπονο όχι κανένα και από την πόλη και από την ομάδα και από τους δημοσιογράφους, κανένα προς το παρών».