Βαθμολογία

Άντβοκατ: «Δεν πίστευα πια στη σωτηρία»

Απαισιόδοξος για το μέλλον της Σάντερλαντ είχε γίνει ο Ντικ Άντβοκατ τον τελευταίο καιρό και αυτό, μαζί με τις αδυναμίες που παρουσίαζε το ρόστερ της ομάδας στην προσπάθεια να σηκώσει κεφάλι, τον οδήγησαν στην παραίτηση και την απόσυρση από τους πάγκους.  

Ο Ολλανδός προπονητής που το καλοκαίρι είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στην καριέρα του αλλά το ξανασκέφτηκε και αποδέχθηκε νέο μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις «μαυρόγατες», μίλησε στην τηλεόραση της πατρίδας του για το φινάλε της συνεργασίας του με την ομάδα και εξήγησε επ' ακριβώς γιατί αποχώρησε.

«Είχα πάρει την απόφασή μου από την περασμένη εβδομάδα, όμως η διοίκηση μου είχε ζητήσει να μην το ανακοινώσω πριν από το ματς με τη Γουέστ Χαμ ώστε να παραμείνει η ομάδα συγκεντρωμένη. Έτσι έβαλα στόχο κι εγώ να αποχαιρετήσω την ομάδα με ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν είναι το... φόρτε μου η μάχη για την επιβίωση στην κατηγορία. Ήταν ώρα για κάποιον άλλον να αναλάβει και να σώσει την ομάδα. Έγινα αρνητικός, πίστευα ότι δεν μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση. Φυσικά και δεν μετανιώνω για το νέο συμβόλαιο που υπέγραψα το καλοκαίρι, αφού ήταν πολύτιμη εμπειρία όσα έζησα, όμως, το ρόστερ της ομάδας, απλά δεν ήταν αυτό που πρέπει για να πετύχει το στόχο της» ήταν τα λόγια του.