Βαθμολογία

Οπαδοί ενωμένοι, ποτέ χρεωμένοι

Οι φίλαθλοι όλων των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ και 10 της Τσάμπιονσιπ, διαμαρτύρονται αυτό το σαββατοκύριακο κόντρα στον κοινό εχθρό: τα ακριβά εισιτήρια. 

Το ποδόσφαιρο έχει γίνει πολλές φορές η αιτία για κόντρες, επεισόδια, μάχες. Το ακριβό ποδόσφαιρο όμως, είναι η αφορμή για να μπουν όλα αυτά στην άκρη. 

Οι οπαδοί όλων των συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ και 10 της Τσάμπιονσιπ, ενώνουν αυτό το σαββατοκύριακο τις δυνάμεις τους και οργανώνουν διαμαρτυρία με στόχο την μείωση των τιμών στα εισιτήρια. 

Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η μέση τιμή εισιτηρίων στα αγγλικά γήπεδα είναι 73 ευρώ –το πιο ακριβό στον κόσμο- την ίδια στιγμή που ένα εισιτήριο για ματς της Μπουντεσλίγκα κοστίσει κατά μέσο όρο 30 ευρώ. 

Στο πλαίσιο των διαμαρτυριών, οι οπαδοί θα αναρτήσουν πανό στα γήπεδα με τα οποία θα ζητούν να μειωθεί η -κατά μέσο όρο- τιμή στα 27 ευρώ. 
Έως τώρα έχει γίνει γνωστό, πανό θα εμφανιστούν στο ντέρμπι του Λίβερπουλ ανάμεσα στους «Κόκκινους» και την Έβερτον στο Μέρσεϊσάντ αλλά και στο αυτό του Έμιρέιτς με την Άρσεναλ και την Μάντσεστσερ Γιουνάϊτεντ. 

Αντίθετα, λέγεται πως υπάρχουν και κλαμπ που δεν έχουν σκοπό να επιτρέψουν τέτοιου είδους διαμαρτυρίες, όπως η Άστον Βίλα. Οι «Χωριάτες» που υποδέχονται το Σάββατο τη Στόουκ Σίτι, έχουν έως τώρα επιτρέψει την ανάρτηση πανό μόνο με συνθήματα υπέρ της ομάδας. 

Ο γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας Φιλάθλων Ποδοσφαίρου δήλωσε πως: «Οι τιμές αποτελούν το κύριο εμπόδιο για την παρουσία των οπαδών στα γήπεδα. Καμία ομάδα δεν θα πρέπει να αρνηθεί το δικαίωμα των φιλάθλων στην διαμαρτυρία. Όποια το κάνει, θα πρέπει να δεχθεί και την ανάλογη κριτική από τους φαν της». 

Η Πρέμιερ Λιγκ από την μεριά της, τονίζει πως το να προβάλλονται οι πιο ακριβές τιμές εισιτηρίων, δεν αντικατοπτρίζεται η αλήθεια. 

Την διαμαρτυρία θα υποστηρίξουν και οι οπαδοί ομάδων της Τσάμπιονσιπ όπως Κάρντιφ, Λιντς, Μπέρμινχαμ, Νότινχαμ Φόρεστ, Χαλ Σίτι, KΠΡ, Μπόλτον, Ρέντινγκ, Μίντλεσμπρο και Μπρίστολ Σίτι.