Βαθμολογία

Δέλλας «Μετά από μία ήττα φταίει πάντα ο προπονητής»

Κατώτερη των περιστάσεων εμφανίστηκε η ΑΕΚ στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς γνωρίζοντας την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Τραϊανός Δέλλας ανέλαβε την ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα ξεκαθαρίζοντας πως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις φταίει ο προπονητής.

Εξέφρασε πάντως την πεποίθησή του πως το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στάθηκε ιδιαίτερα στα πολλά λάθη των παικτών του, τα οποία εκμεταλλευόντουσαν οι γηπεδούχοι.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του. Έγινε ένα καλό παιχνίδι από δύο ομάδες που τους αρέσει να παίζουν ποδόσφαιρο. Ήρθαμε για τους τρεις βαθμούς, αλλά δεν πήραμε τίποτα. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Το πρώτο στον ΠΑΟΚ, στην επανάληψη εμείς κάναμε το γκολ. Όμως από δυο λάθη ήρθαν και δύο γκολ. Στο τέλος σταθήκαμε άτυχοι, σε κάποιες φάσεις. Ο πρώτος που φταίει σε μία ήττα είναι ο προπονητής. Είναι ένα μάθημα για μας απόψε, όμως σε κάθε γήπεδο θα πηγαίνουμε για τη νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο αφού αλλάξαμε τη διάταξή μας πατούσαμε καλύτερα. Κοιτάμε το επόμενο ματς», ήταν το πρώτο του σχόλιο.

Για την επιλογή του 4-3-3 και το τι πρέπει να αλλάξει, είπε ότι «δεν θα άλλαζα κάτι. Δεν ήταν 4-3-3. Κάτι διαφορετικό στον συγχρονισμό. Δεν πατούσαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Δώσαμε δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να μας κάνει ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει, αν δεν κάναμε τόσα λάθη κυρίως στο κέντρο. Ο Μακ κυρίως έβγαινε στην κόντρα και δημιουργούσε πρόβλημα. Έχουμε να διδαχθούμε πολλά απ' αυτό το ματς».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποιο θετικό συμπέρασμα από αυτό το ματς, ο Δέλλας τόνισε πως «δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια. Όλα τα ματς θέλουν προσοχή. Η φάση του πέναλτι μας στοίχισε. Οι παίκτες μου και εγώ βέβαια θα πρέπει να μαθαίνουμε, αν θέλουμε να κάνουμε την ΑΕΚ μεγάλη».

Ερωτηθείς αν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό, τόνισε «είναι όντως νωρίς. Κρατάω ότι και οι δυο ομάδες θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Οι ομάδες θα πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο και όχι κλεφτοπόλεμο. Σήμερα έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το τι δεν λειτούργησε καλά, είπε: «Ότι αλλάξαμε τη διάταξη, επειδή ο ΠΑΟΚ παίζει διαφορετικά. Στο δεύτερο ημίχρονο όταν γυρίσαμε στο σχηματισμό που γνωρίζει καλύτερα η ομάδα δείξαμε καλύτερο πρόσωπο. Στα ματς όμως κρίνονται στις λεπτομέρειες. Και οι δυο ομάδες έκαναν φάσεις».