Βαθμολογία

Τούντορ: «Ανατροπή για άντρες»

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο γήπεδο και κατάφερε να κερδίσει με 2-1 την ΑΕΚ στην Τούμπα. Ο Ιγκόρ Τούντορ τόνισε πως τέτοιες ανατροπές μπορούν να κάνουν μόνο άντρες και δήλωσε ευτυχισμένος που έχει τέτοιους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήριά του.

Ο Κροάτης τεχνικός, λοιπόν, στάθηκε στον χαρακτήρα των παικτών του και την ίδια ώρα τόνισε πως δεν είναι προβληματισμένος για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, επισημαίνοντας πως σημασία έχει ότι δημιουργούνται.

Παράλληλα, έδωσε εξηγήσεις για τον καταρτισμό της 11άδας, αλλά και για τις αλλαγές του, ενώ συνεχάρη την Ένωση για την ομάδα που διαθέτει.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα στοιχεία που έδωσαν στον ΠΑΟΚ σήμερα τη νίκη: «Πιο σημαντικό είναι ο χαρακτήρας που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές μου, οφείλω να τους δώσω συγχαρητήρια. Δεν είναι εύκολο όταν έχεις κυριαρχήσει στο ματς και έχεις χάσει τόσες ευκαιρίες να γυρίσεις μετά το παιχνίδι. Είναι κάτι που κάνουν μόνο οι άντρες. Τέτοιους έχω στα αποδυτήρια και χαίρομαι γι' αυτό».

Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες: «Δεν με προβληματίζει αυτό. Το σημαντικό είναι να δημιουργούνται οι ευκαιρίες. Εάν ήταν έτοιμος σήμερα ο αγωνιστικός χώρος η ομάδα θα είχε σκοράρει σίγουρα στο τετ α τετ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το σημαντικό για μία ομάδα είναι να φτιάχνει τις προϋποθέσεις για γκολ. Και εμείς στα 12 παιχνίδια που έχουμε δώσει έχουμε δείξει ότι φτιάχνουμε φάσεις».

Για την νευρικότητα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ προς το τέλος του αγώνα: «Είναι και θέμα ψυχολογίας εκείνη την στιγμή. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα και το ξέρουμε αυτό. Τα χαρακτηριστικά των παικτών της είναι για να έχουν την μπάλα στα πόδια και ήμασταν προετοιμασμένοι γι' αυτό. Στο τέλος είναι λογικό όταν υπάρχει η πίεση της νίκης οι παίκτες μου να σκέφτονται πρώτα απ' όλα την άμυνα. Εμείς αξίζαμε να κερδίσουμε, ήμασταν πιο συμπαγής ομάδα. Η ΑΕΚ, πάντως, έχει τα συγχαρητήρια μου για την ομάδα που διαθέτει».

Για το γεγονός ότι ο Κίτσιου δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου: «Ο Κωνσταντινίδης βγήκε γιατί θέλαμε να παίξουμε πιο επιθετικά και να μείνουν στις πτέρυγες επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, για να ανεβαίνουν πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή».

Για την εφαρμογή του 3-5-2: «Εμείς παίζουμε, κυρίως, σε 3-4-3, με τέσσερις παίκτες στο κέντρο. Ο Πέλκας γυρίζει πίσω για να πάρει την μπάλα. Σε αυτό το σύστημα στην Ιταλία δεν συνηθίζεται οι πλάγιοι να παίζουν ως μπακ. Στην Μάντσεστερ έβαζαν μπακ τους επιθετικούς. Εμείς επιλέξαμε από το 20 και μετά να αγωνιστούμε μόνο με τρεις καθαρούς αμυντικούς».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Κάτσε από την αρχή του αγώνα και εάν έχει υποπέσει σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα: «Οχι δεν συνέβη κάτι, συνηθισμένα πράγματα. Είναι ένα σημαντικός παίκτης όπως και ο Σάμπο και θα παίζουν και οι δύο καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν».

Για την συνύπαρξη Σάμπο και Τζιόλη και αν βοηθάει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ: «Με την κίνηση που έκανα στο ημίχρονο (σ.σ. αντικατέστησε τον Σάμπο με τον Κάτσε) καταλάβατε ποια ήταν η άποψή μου».

Για το 3-5-2 και τον Κόντε που το προτιμούσε στην Γιουβέντους: «Ο Κόντε έπαιζε μόνο 3-5-2 στην Γιουβέντους, εμείς αγωνιζόμαστε, κυρίως, σε 3-4-3. Μας αρέσει και τους δύο το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς γιατί μπορεί να σου δώσει περισσότερες ευκαιρίες για τη νίκη».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε μαζί στην επίθεση σε κάποιο παιχνίδι από την αρχή Κλαόυς και Μπερμπάτοφ: «Φυσικά, θα γίνει σίγουρα».