Βαθμολογία

«Οι προκλήσεις είναι πολλές και οι δυνατότητες μεγάλες»

Ο Σταύρος Κοντονής ήταν ξανά η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού και ήδη έθεσε τους στόχους για την επόμενη ημέρα. Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι προτεραιότητά του θα είναι η εφαρμογή του νόμου για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, αλλά και η επεξεργασία του νέου αθλητικού νόμου.

Παράλληλα, έθεσε ως στόχο σε βάθος τετραετίας την αναγέννηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και την καταπολέμηση της σπατάλης κι εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η θητεία του θα είναι επιτυχημένη.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Η επανατοποθέτησή μου ως Υφυπουργός Αθλητισμού συνιστά έκφραση εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου εκ μέρους του Πρωθυπουργού, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την τιμητική αυτή θέση. Οι βασικές κατευθύνσεις, στις οποίες θα κινηθεί η Κυβέρνηση στον τομέα του αθλητισμού, είναι οι ίδιες, όπως τις είχαμε εκφράσει τον Ιανουάριο. Η νέα κυβερνητική θητεία θα έχει ως πρώτο μέλημά της την εφαρμογή του νόμου για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, τον οποίο η Βουλή ψήφισε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς και την επεξεργασία νέου αθλητικού νόμου, που να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και τις νέες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής στο χώρο του αθλητισμού. Σε βάθος τετραετίας θα πραγματοποιηθεί η αναγέννηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, θα καταπολεμηθεί η σπατάλη σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς του αθλητισμού και θα φροντίσουμε για την καλή λειτουργία των αθλητικών χώρων. Οι προκλήσεις είναι πολλές και οι δυνατότητες μεγάλες. Θα τα καταφέρουμε».