Βαθμολογία

Το καλό και το κακό «Σαν Μαμές» για Ρονάλντο

Ευχάριστες και άσχημες αναμνήσεις φέρνει στο μυαλό του Κριστιάνο Ρονάλντο το «Σαν Μαμές», όπου απόψε η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε. 

Μόνο αδιάφορο δεν αφήνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο η σημερινή αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο για την 5η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. 

Στο «Σαν Μαμές» ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έχει ζήσει μερικές ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, ενώ τώρα θέλει να δώσει συνέχεια στο εξαιρετικό του σερί με 8 γκολ σε 5 ματς στις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Η πρώτη στιγμή ήταν στις 16 Ιανουαρίου 2010, όταν δεν κατάφερε να σκοράρει στην ήττα των «μερένχες» από τους Βάσκους με σκορ 1-0, και τότε η ομάδα είχε καταλάβει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. 

Στις 9 Απριλίου 2011 πέρασε ως αλλαγή στο ματς, αφού ο Ζοσέ Μουρίνιο επέλεξε να αφήσει μαζί του στον πάγκο τους τότε «βασικούς» Εζίλ, Τσάμπι Αλόνσο, Μαρσέλο και Καρβάνιο. Τότε ο ισπανικός σύλλογος κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 3-0, με τον Ρονάλντο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ επί της Μπιλμπάο. 

Τον Μάιο του 2012 έζησε μία από τις ιδιαίτερες στιγμές του στο «Σαν Μαμές», αφού κατάφερε να εξασφαλίσει τον δεύτερο τίτλο του στη Ρεάλ. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2012/13, ο διεθνής άσος ήταν ο αρχιτέκτονας της νίκης της ομάδας, αφού πέτυχε δύο γκολ και έκανε το πρώτο του «νταμπλ» στο Μπιλμπάο. 

Ωστόσο, την επόμενη χρονιά ο Ρονάλντο έζησε μία από τις δυσκολότερες στιγμές του, αφού διαπλικτίστηκε με τους Γουρπέγκι και Ιτουράσπε. Μία κάρτα που του κόστισε ποινή τριών αγωνιστικών. Πέρσι η Ρεάλ επισκέφτηκε το Μπιλμπάο και γνώρισε άλλη μία ήττα, μία ήττα που κόστισε το μισό πρωτάθλημα στους «μερένχες».