Βαθμολογία

«Είχα πει στον Γκουαρντιόλα να με πάρει τηλέφωνο»

Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Leading», ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποκαλύπτει πως είχε επαφή με τον Πεπ Γκουαρντιόλα και περίμενε από εκείνον τηλεφώνημα όταν θα έμενε χωρίς ομάδα, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο να τον διαδεχθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!  

Ο πρώην προπονητής, αλλά παντοτινός θρύλος των «κόκκινων διαβόλων», παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας το νέο του βιβλίο που έχει να κάνει κυρίως με τη διαχείριση ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου σε επίπεδο προπονητικής.

Στο βιβλίο αυτό, γίνεται αναφορά στα τελευταία του χρόνια στον πάγκο της Γιουνάιτεντ και τις δικές του προσπάθειες για να βρεθεί ο καταλληλότερος διάδοχος, προτού καταλήξει στον Ντέιβιντ Μόγιες όπως αναφέρει, «τότε, φάνταζε ιδανική λύση».

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν γραφτεί στο «Leading», ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, εξετάζοντας τις επιλογές που είχε, σκέφτηκε και αυτή του Πεπ Γκουαρντιόλα, στον οποίο είχε πει να τον πάρει τηλέφωνο όταν θα έψαχνε για ομάδα και θα ήταν ελεύθερος... Τον Ιούλιο του 2013, όμως, ο Ισπανός υπέγραψε στη Μπάγερν Μονάχου.

Ποιος ξέρει πως θα ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν ο Γκουαρντιόλα ήταν στον πάγκο της, αν και ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να γίνει στο μέλλον.