Βαθμολογία

Παίρνει σειρά το Γιουρόπα

Το ελληνικό ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στις αναμετρήσεις των ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να δοκιμάζεται στις 20.00 στην έδρα της Καμπάλα και τους Αρκάδες να υποδέχονται τη Σπάρτα Πράγας.

Το μενού είναι πλούσιο με δράση σε 12 ομίλους, με δύο παλιές πρωταθλήτριες Ευρώπης να συγκρούονται στον 1ο όμιλο, όπου ο Άγιαξ θα υποδεχθεί τη Σέλτικ που απέτυχε να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Φενερμπαχτσέ φιλοξενεί τη Μόλντε.

Με το δεξί θέλει να ξεκινήσει στον 2ο όμιλο η Λίβερπουλ, που δοκιμάζεται στην έδρα της Μπορντό, με τον Σακό να αναμένεται να ξεκινήσει για φέτος πρώτη φορά βασικός. Στο άλλο ματς, η Σιόν υποδέχεται τη Ρούμπιν Καζάν.

Στο πλαίσιο του 3ου ομίλου, εκτός του ματς το ΠΑΟΚ, τα φώτα θα είναι στραμμένα και στο Ντόρτμουντ, όπου η Μπορούσια υποδέχεται την Κράσνονταρ. Οι Γερμανοί έχουν ήδη δείξει τις άγριες διαθέσεις τους, καθώς έχουν το απόλυτο τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές στη Μπουντεσλίγκα, ενώ στους προκριματικούς γύρους της διοργάνωσης πέτυχαν 22 γκολ σε τέσσερα ματς!

Την ομάδα που άφησε εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ τον Παναθηναϊκό, Μπριζ, υποδέχεται η Νάπολι στον 4ο όμιλο, ενώ στο άλλο ματς η Μίντιλαντ υποδέχεται τη Λέγκια.

Για τον 5ο όμιλο, η Ραπίντ φιλοξενεί στη Βιέννη τη φιλόδοξη Βιγιαρεάλ και η Βικτόρια Πλζεν φιλοξενεί τη Ντιναμό Μινσκ.

Να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί στον 6ο όμιλο θέλει η Μαρσέιγ που δοκιμάζεται στην έδρα της Γκρόνινγκεν, ενώ η Σλόβαν Λίμπερετς φιλοξενεί την Μπράγκα.

Η περσινή φιναλίστ του θεσμού, Ντνιεπρ, θα προσπαθήσει να επαναλάβει την περσινή της πορεία απέναντι στη Λάτσιο για τον 7ο όμιλο, ενώ η Σεντ-Ετιέν υποδέχεται την Ρόζενμποργκ.

Τέλος στο εντυπωσιακό σερί της Σπόρτινγκ εντός έδρας θα προσπαθήσει να βάλει η Λοκομοτίβ Μόσχας, καθώς η ομάδα της Λισσαβώνας έχει ηττηθεί μόλις μία φορά στο σπίτι της στα τελευταία 21 ευρωπαϊκά ματς. Στην άλλη αναμέτρηση του 8ου ομίλου, η Στεντέρμπεου, στην πρώτη συμμετοχή αλβανικής ομάδας σε ομίλους κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, υποδέχεται τη Μπεσίκτας.

Την ομάδα που οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελβετίας την περσινή σεζόν, Βασιλεία, θα υποδεχθεί από το… μετερίζι της Φιορεντίνα αυτή τη φορά ο Πάουλο Σόουζα στον 9ο όμιλο, ενώ στον άλλον αγώνα η Λεχ Πόζναν φιλοξενεί την Μπελενένσες.

Χωρίς τον χρυσό σκόρερ της τελευταίας αναμέτρησής της στην Πρέμιερ Λιγκ, Ράιαν Μέισον, που τραυματίστηκε στο γόνατο σκοράροντας κόντρα στη Σάντερλαντ θα υποδεχθεί η Τότεναμ την Καραμπάγκ στον 10ο όμιλο, με τους Λονδρέζους, πάντως, να έχουν ηττηθεί μόλις σε ένα από τα τελευταία 17 ματς τους στην έδρα τους στην Ευρώπη. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το ματς της Άντερλεχτ με τη Μονακό, με τους Βέλγους, πάντως, που έχουν ξεκινήσει δυνατά στο φετινό πρωτάθλημα, να μην έχουν καταφέρει να κερδίσουν κανένα από τα τελευταία πέντε ματς τους κόντρα σε Γάλλους.

Εκτός του ματς του Αστέρα με τη Σπάρτα Πράγας, ο 11ος όμιλος περιλαμβάνει και αυτό του φιλόδοξου ΑΠΟΕΛ με την ισχυρή Σάλκε στην Κύπρο.

Τέλος, για τον 12ο όμιλο, η Άουγκσμπουργκ θέλει να… γιορτάσει την πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή έχοντας δύσκολο έργο απέναντι στη φιναλίστ του 2012 Αθλέτικ Μπιλμπάο εκτός έδρας. Στο άλλο ματς, η Παρτιζάν φιλοξενεί στο Βελιγράδι την Άλκμααρ. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των ομίλων την Πέμπτη (17/9):

1ος όμιλος (20.00)

Φενερμπαχτσέ - Μόλντε

Άγιαξ - Σέλτικ

2ος όμιλος (20.00)

Μπορντό - Λίβερπουλ

Σιόν - Ρούμπιν Καζάν

3ος όμιλος (20.00)

Καμπάλα - ΠΑΟΚ

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Κράσνονταρ

4ος όμιλος (20.00)

Μίντιλαντ - Λέγκια

Νάπολι - Μπριζ

5ος όμιλος (20.00)

Ραπίντ Βιέννης - Βιγιαρεάλ

Βικτόρια Πλζεν - Ντιναμό Μινσκ

6ος όμιλος (20.00)

Σλόβαν Λίμπερετς - Μπράγκα

Γκρόνινγκεν - Μαρσέιγ

7ος όμιλος (22.05)

Ντνιεπρ - Λάτσιο

Σεντ-Ετιέν - Ρόζενμποργκ

8ος όμιλος (22.05)

Σπόρτινγκ Λισσαβώνας - Λοκομοτίβ Μόσχας

Σκεντέρμπεου - Μπεσίκτας

9ος όμιλος (22.05)

Φιορεντίνα - Βασιλεία

Λεχ Πόζναν - Μπελενένσες

10ος όμιλος (22.05)

Άντερλεχτ - Μονακό

Τότεναμ - Καραμπάγκ

11ος όμιλος (22.05)

ΑΠΟΕΛ - Σάλκε

Αστέρας Τρίπολης - Σπάρτα Πράγας

12ος όμιλος (22.05)

Παρτιζάν Βελιγραδίου - Άλκμααρ

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Άουγκσμπουργκ