Βαθμολογία

Φαν Χάαλ: «Η σχέση με τους παίκτες μου είναι τέλεια»

Λουίς φαν Χάαλ απάντησε στις φήμες που ήθελαν τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αισθάνονται σαν ρομπότ και να έχουν ψυχρές σχέσεις μαζί του, λέγοντας πως πίσω από τις πόρτες η κατάσταση είναι ιδανική. Παράλληλα μίλησε και για τον Νταβίντ Ντε Χέα.

«Ο Ρούνεϊ και ο Κάρικ, οι δύο αρχηγοί, ήρθαν και μου είπαν ότι η κατάσταση στα αποδυτήρια δεν είναι η καλύτερη δυνατή και ότι μου το λένε αυτό για να με βοηθήσουν. Έτσι μίλησα με όλους. Πήγα στα αποδυτήρια και προσπάθησα να επικοινωνήσω με τους παίκτες. Μιλήσαμε για πολλά θέματα. Πιστεύω ότι έχω τέλεια σχέση μαζί τους. Στην καριέρα μου ως προπονητής δεν είχα πολλούς ποδοσφαιριστές που ερχόντουσαν και μου έλεγαν για την κατάσταση στα αποδυτήρια, για τον τρόπο που προπονώ ή κάτι παρόμοιο. Είναι πολύ πιθανό, όταν το κάνουν, να το κάνουν επειδή σε εμπιστεύονται.

Το ίδιο ίσχυε και πέρυσι. Έπρεπε να ανανεώσουμε το σύνολό μας για να εκπληρώσουμε την φιλοσοφία μας. Αποδεσμεύσαμε 11 παίκτες. Φέτος 14. Αγοράσαμε 5-6 πέρυσι και έξι φέτος. Φυσικά και έχει αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια. Μπορείτε να φανταστείτε πως είναι να φεύγει ένας φίλος σου; Τι συναισθήματα κυριαρχούν; Μπορώ να πω πως έχω πολύ καλή σχέση με τους ποδοσφαιριστές μου. Είναι και λογικό. Πλέον υπάρχουν εννέα από το παλιό σύνολο, δεν νομίζω πως οι καινούργιοι θα έκαναν παράπονα για μένα. Ο κόσμος φωνάζει κάθε εβδομάδα “Ο στρατός του Λουίς φαν Χάαλ, ο στρατός του Λουίς φαν Χάαλ”. Οπότε οι οπαδοί και οι παίκτες είναι ικανοποιημένοι από εμένα» ανέφερε σε αντίθεση με τις φήμες και προσέθεσε για τον Ντε Χέα:

«Πλέον το κεφάλι του έχει αδειάσει και μπορεί να επικεντρωθεί στα παιχνίδια. Υπάρχει μεγάλη αλλαγή σε σύγκριση με τις 3-4 περασμένες εβδομάδες. Ελπίζω ότι θα το δω και στις προπονήσεις για να του δώσω θέση βασικού. Αλλά το ίδιο ισχύει για τους Ρομέρο και Τζόνστοουν. Πρέπει να συγκρίνω και να πάρω αποφάσεις. Μπορούσα να μην σας το πω, αλλά είχα την ελπίδα μέχρι το τέλος, παρά τα όσα έλεγε ο Τύπος, πως δεν θα τον πουλήσουμε. Δεν ήθελα να τον πουλήσουμε».