Βαθμολογία

19 εκατ. και συνεχίζει…

Στα 19 εκατ. € θα φτάσει το σύνολο των χρημάτων που έχει διαθέσει ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό τα τελευταία 3,5 χρόνια μετά την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην «πράσινη» ΠΑΕ. 

Ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται να καλύψει την «τρύπα» που έχει δημιουργηθεί στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ύστερα από τον αποκλεισμό της ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για να διασφαλιστεί η ομαλότητα του συλλόγου μέχρι το τέλος της σεζόν. 

Με τα 10 εκατ. ευρώ που αναμένεται να μπουν στην επικείμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του «τριφυλλιού», το ποσό που θα έχει διαθέσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ τα τελευταία 3,5 χρόνια θα ανέλθει στα 19 εκατ. ευρώ. 

Το Goal κατέγραψε τον τρόπο που θα διατεθούν τα χρήματα. Το δημοσίευμα αναφέρει, αναλυτικά: 

«Στη Γ.Σ. της 5ης Δεκεμβρίου 2014, είχε εγκριθεί η "αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέχρι του ποσού των 5 εκατ. ευρώ με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων και καταβολή μετρητών κι έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ". Μία αύξηση που ερχόταν σε συνέχεια του κοινού ομολογιακού δανείου (5,25 εκατ. ευρώ) που είχε εγκριθεί ένα μήνα νωρίτερα και καλύφθηκε κι αυτό κατά ένα μεγάλο κομμάτι από τον Γιάννη Αλαφούζο (περίπου 3 εκατ. ευρώ). 

Από τη συγκεκριμένη ΑΜΚ του Δεκεμβρίου του '14 μπήκαν περίπου 2 εκατ. ευρώ στο ξεκίνημα, ενώ από τον Μάιο μέχρι σήμερα έχουν δοθεί σε διάφορες υποχρεώσεις άλλα 3 εκατ. ευρώ. Σ' αυτά τα χρήματα (5 εκατ. συνολικά) θα προστεθούν ακόμα 5 εκατ. ευρώ οπυ θα μπουν στη νέα ΑΜΚ με την οποία θα καλυφθεί η «τρύπα» της Ευρώπης, αλλά και το σημαντικό άνοιγμα που υπήρξε φέτος στο μπάτζετ. 

Με το που κατατεθεί το συγκεκριμένο ποσό, το σύνολο των χρημάτων που έχει βάλει ο Γιάννης Αλαφούζος στην ΠΑΕ τα τελευταία 3,5 χρόνια (μέσω Συμμαχίας και ΑΜΚ) θα προσεγγίζει πλέον τα 19 εκατ. ευρώ, έχοντας μάλιστα ελάχιστη εξωτερική βοήθεια μέσω κάποιων μικρών χορηγιών, της τάξης των 50-100.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή το άνοιγμα της ΠΑΕ από τα 28,5 εκατ. ευρώ την άνοιξε του '12 όταν ανέλαβε τον σύλλογο η Συμμαχία, έχει πέσει πλέον στα 13-14 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα να εκμηδενιστεί σε βάθος διετίας».