Βαθμολογία

Αντίθετος με δανεισμό του Τζέραρντ ο Επίτροπος του MLS

Την περασμένη σεζόν έγινε με τον Φρανκ Λάμπαρντ, ωστόσο δεν σημαίνει πως θα γίνει το ίδιο την φετινή με τον Στίβεν Τζέραρντ! Ο Επίτροπος του MLS, Ντον Γκάρμπερ, ανέφερε πως το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ έχει αποκτήσει μια πιο ισχυρή δομή, κάτι που μπορεί να «μπλοκάρει» την επιστροφή του πρώην παίκτη της Λίβερπουλ σε αυτή!

Ο «Stevie G» έφυγε από το «Άνφιλντ» για λογαριασμό των Λος Άντζελες Γκάλαξι αλλά ακόμη και πριν ξεκινήσει να αγωνίζεται οι φήμες τον ήθελαν να επιστρέφει δανεικός τον χειμώνα. Δημοσιεύματα των περασμένων ημερών ανέφεραν πως οι δύο πλευρές έχουν κιόλας αυτήν την κουβέντα, ωστόσο ο Γκάρμπερ δεν δείχνει να συμφωνεί.

Μάλιστα, φάνηκε αρκετά βέβαιος για όσα είπε θεωρώντας πολύ δύσκολο στο να επαναληφθεί το σκηνικό μετά τον δανεισμό του Φρανκ Λάμπαρντ στην Μάντσεστερ Σίτι.

Αναλυτικά τα λεγόμενά του: «Δεν νομίζω πως στο εγχείρημα που προσπαθούμε να κάνουμε βοηθάει να φεύγει ένας παίκτης δανεικός στα μέσα της σεζόν ή να έρχεται πιο αργά γιατί έχει φύγει δανεικός. Το να φύγει κάποιος δανεικός για έναν χρόνο, κάτι που γίνεται σε όλο τον κόσμο, είναι κάτι που μπορούν να συζητήσουν οι σύλλογοι.

Αποτελούσε κομμάτι της δυναμικής του MLS πολλά χρόνια πριν. Αυτό γινόταν εξαιτίας, με πολύ απλά λόγια, της χαμηλής δυναμικής ή αν θέλετε ότι δεν είχε αναπτυχθεί πολύ η λίγκα και κυριαρχούσε η άποψη πως οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να πάνε να παίξουν σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο. Αυτό δεν ισχύει απαραιτήτως και σήμερα.

Αν μιλάμε για απόλυτη δύναμη μπορούμε να ασκήσουμε βέτο όσον αφορά τον Τζέραρντ, αλλά πρακτικά η απάντηση είναι όχι, μιας και δεν το έχουμε κάνει ποτέ και στο παρελθόν. Αλλά θα περίμενα πως στις μέρες μας, κατά τις οποίες οι οπαδοί νοιάζονται πολύ για τις ομάδες τους, πως καμία από αυτές δεν θα υπέγραφε με έναν παίκτη που θα έφευγε δανεικός στα μέσα της σεζόν ή θα επέστρεφε πολύ αργότερα».