Βαθμολογία

Ρούνεϊ: «Πρώτα η πρωτιά, μετά το ρεκόρ»

Ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν έδειξε αγχωμένος για το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας, τονίζοντας πως στο παιχνίδι απέναντι στην Ελβετία για τα προκριματικά του Euro 2016 στόχος είναι η νίκη, ώστε μετά την πρόκριση να έρθει και η πρωτιά στον όμιλο.

«Φυσικά και θα ήταν ωραίο να σπάσω το ρεκόρ στο Γουέμπλεϊ. Είναι ένα ιστορικό γήπεδο τόσο στην Αγγλία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Θα ήταν ωραίο να τα καταφέρω, αλλά το σημαντικότερο για μένα είναι να επικεντρωθώ στην ομάδα.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι της Τρίτης και να τερματίσουμε στην κορυφή. Εάν σπάσω και το ρεκόρ θα είναι ιδανικό, αλλά εάν δεν γίνει δεν με ανησυχεί. Κύρια ανησυχία μου είναι το παιχνίδι.

Πιστεύω πως έχω ακόμη αρκετά παιχνίδια με την Αγγλία ακόμη. Εάν καθόμουν εδώ και έλεγα πως θέλω τα 50 γκολ τότε θα έλεγα ψέματα και στην συνέχεια θα απογοητευόμουν εάν τελείωνα την καριέρα μου με την εθνική στα 50 τέρματα.

Θέλω να συνεχίσω και να σκοράρω όσα περισσότερα μπορώ. Έχω ακόμη αρκετά ματς για να τα καταφέρω. Ευελπιστώ πως μέχρι να σταματήσω θα είναι περισσότερα από 50» ανέφερε αρχικά και προσέθεσε για τον Χάρι Κέιν, που τον αντικατέστησε στον αγώνα με το Σαν Μαρίνο:

«Είναι σπουδαίος παίκτης και έκανε φανταστική σεζόν πέρυσι. Θεωρώ ότι πρέπει να χαλαρώσουν λίγο όσοι του ασκούν κριτική. Έχει παίξει μόλις τέσσερα παιχνίδια στην Πρέμιερ. Το γκολ με το Σαν Μαρίνο πιστεύω πως θα του δώσει ώθηση και θα ξανά σκοράρει στα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να συνεχίσει αυτό που κάνει και τα γκολ θα έρθουν από μόνα τους».