Βαθμολογία

Μέλμπι: «Ο Κοντογκμπιά ηταν η λύση στο πρόβλημα»

Όταν η σκόνη κατακαθήσει πάνω από ένα ακόμα δραστήριο για την Λίβερπουλ μεταγραφικό καλοκαίρι, ο Μπρένταν Ρότζερς πιθανώς να μετανιώσει για το ότι δεν μετέτρεψε το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ομάδας του για τον Γάλλο μεσοαμυντικό Τζέφρι Κοντογκμπιά σε προσπάθεια απόκτησης του.

Με βάση πληροφορίες του Σάιμον Τζοουνς απο την MailOnline οι "Κόκκινοι" του Μερσεισάιντ παρακολουθούσαν την περίπτωση του Γάλλου παίκτη που την περίοδο 2014/2015 στην Μονακό.

Ο διεθνής με τους "τρικολόρ" θεωρείται  ένας από τους πλέον εξελίξιμους ποδοσφαιριστές ακόμα απο την εποχή που αγωνιζόταν στη Σεβίλλη το 2013. Ενδιαφέρον μάλιστα είχαν δείξει για την περίπτωση του κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης όπως η Ρεαλ Μαδρίτης, η Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους και η Παρί Σεν Ζερμέν. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως στην αρχή της πορείας του στους Μονεγάσκους έδειξε να έχει μία πτώση στην απόδοσή του, την οποία όμως κατάφερε να ξεπεράσει σύντομα συγκεντρώνοντας και πάλι τα βλέμματα των ανθρώπων της Λίβερπουλ πάνω του, τόσο με τις εμφανίσεις του στις Ευρωπαικές όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις.

Σύμφωνα με τον Τζόουνς, η Λίβερπουλ στοχευε στην απόκτηση του Κοντόγκμπια θεωρώντας τον ως έναν πολύ ταλαντούχο παίκτη, ο οποίος δεν έχει ακόμα συγκεντρώσει τα βλέμματα πολλών ανταγωνιστών. Αντίστοιχες περιπτώσεις παικτών που ο Μπρένταν Ρότζερς έφερε στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού είναι οι Εμρέ Τσαν, Ντάνιελ Στάριτζ και Φελίπε Κουτίνιο. Την περίπτωση αυτη έπρεπε να την εξαντλήσει η Λιβερπουλ σύμφωνα με τον παλιό της διεθνη άσο Γιαν Μέλμπι που αρθρογραφεί στην Liverpool Echo. "Ο Κοντόγκμπια ηταν η λύση στο πρόβλημα μας" εγραψε ο Μέλμπι και πρόσθεσε πως "ειναι λάθος να πιστεύουν ο Ρότζερς και οι βοηθοί του πως φτιάχνεις το πρόβλημα με τα εργαλεία που ήδη έχουν αποτύχει"!

Ενα κείμενο απο τον Ίαν ΜακΚορτ στην  Guardian, διευκρινιζε πως ο 22χρονός παίκτης υπέγραψε τελικά συμβόλαιο συνεργασίας με την Ίντερ που φέτος προσπαθεί να κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα μετά από μία σειρά μέτριων ως απογοητευτικών σεζόν αλλα ο ατζέντης του θα προτιμούσε ο πελάτης του να υπογράψει σε αγγλική ομάδα!

Ο Τζόουνς θεωρεί πως ‘’Το διαθέσιμο μπάτζετ της Λίβερπουλ αλλά και η ικανότητα να προσελκύσει νέους παίκτες, θα εξαρτηθεί κυρίως από το αν θα καταφέρει να βγει  στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ’’.

Ωστόσο η μεταγραφή Κοντόγκμπια θα ήταν δυνατή, με τους "νερατζούρι" να μένουν μακριά από την κορυφαία ευρωπαική διασυλλογική διοργάνωση ύστερα από την 8η θέση στο πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν ενω ταύτοχρονα η αγγλική ομάδα ξοδεψε μεγάλα ποσά για τις μεταγραφές των Ρομπέρτο Φιρμίνιο (29 εκ. λίρες) και Κριστιάν Μπεντέκε (32.5 εκ. λίρες).

Για τους αρθρογράφους  στο νησί  γενικά αυτη η απόφαση του Ρότζερς μπορεί να αποδειχθεί ένα λάθος, το οποίο ίσως ο προπονητής της Λίβερπουλ μετανιώσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Γιάννης Σαπουντζακης