Βαθμολογία

Ο χάρτης του Τσάμπιονς Λιγκ

Έπεσε η αυλαία στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και έτσι μάθαμε οριστικά ποιες θα είναι οι 32 ομάδες που θα συμμετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τη νέα χρονιά.

Το απόγευμα της Πέμπτης (27/8) θα γίνει η κλήρωση για τους ομίλους, αλλά ο χάρτης έχει βγει και έχουν γίνει γνωστά και τα γκρουπ δυναμικότητας.

Ειρήσθω εν παρόδω, φέτος υπάρχει μία αλλαγή. Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας τοποθετούνται οι πρωταθλήτριες των οκτώ πρώτων χωρών στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, η οποία ήθελε με αυτό τον τρόπο να δώσει ένα αβαντάζ στους πρωταθλητές.

Όσο για τον Ολυμπιακό, τον μοναδικό εκπρόσωπο της Ελλάδας, βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και αποφεύγει μεταξύ άλλων και τη Ρόμα που τελευταία στιγμή ανέβηκε γκρουπ.

Αναλυτικά, τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο Γκρουπ: Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μπάγερν, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Παρί, Ζενίτ, Αϊντχόφεν.

2ο Γκρουπ: Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο, Άρσεναλ, Μαν. Γιουνάιτεντ, Βαλένθια, Λεβερκούζεν, Μάντσεστερ Σίτι.

3ο Γκρουπ: Σαχτάρ, Σεβίλλη, Λιόν, Ντιναμό Κιέβου, Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γαλατάσαραϊ, Ρόμα.

4ο Γκρουπ: ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Γκλάντμπαχ, Βόλφσμπουργκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γάνδη, Μάλμε, Αστάνα.

Η πρώτη αγωνιστική θα γίνει 15-16 Σεπτεμβρίου, η δεύτερη 29-30 του ίδιου μήνα, η τρίτη 20-21 Οκτωβρίου, η τέταρτη 3-4 Νοεμβρίου, η πέμπτη 24-25 του ίδιου μήνα και η έκτη στις 8-9 Δεκεμβρίου. Στις 14 Δεκεμβρίου θα γίνει η κλήρωση για τους «16», με τα πρώτα ματς να διεξάγονται 16, 17, 23 και 24 Φεβρουαρίου και τις ρεβάνς 8, 9, 15 και 16 Μαρτίου του 2016.