Βαθμολογία

Επίσημα «πολίτης» ο Οταμέντι

Μία ακόμα δαπανηρή μεταγραφή ολοκλήρωση η Μάντσεστερ Σίτι, που την Πέμπτη (20/8) ανακοίνωσε την απόκτηση του Νικολάς Οταμέντι από την Βαλένθια. Η μετακίνησή του κόστισε περίπου 48 εκατ. ευρώ και ο 27χρονος Αργεντινός αμυντικός έβαλε την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο.

«Είμαι εδώ για να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, να παλέψω σε κάθε ματς και να οδηγήσω τη Σίτι στις υψηλότερες κορυφές για όσο το δυνατόν περισσότερο και εύχομαι να μπορέσουμε να κατακτήσουμε πολλά τρόπαια και τίτλους.Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το να βρίσκομαι εντός μίας ομάδας η οποία είναι υπέροχη είναι όνειρο», δήλωσε ο Οταμέντι.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι από την πλευρά του, τόνισε πως: «Ο Νικολάς Οταμέντι ήταν χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος αμυντικός στη La Liga την περασμένη σεζόν και είναι φυσιολογικό να είμαι ικανοποιημένος που προσθέσαμε στην ομάδα έναν παίκτη της ποιότητάς του.

Είναι ένας παίκτης που έχει καθιερωθεί σε μία από τις καλύτερες εθνικές ομάδες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και δεν αμφιβάλω ότι έχει τη σωστή νοοτροπία για να προσαρμοστεί σε μία ομάδα που θα συναντήσει πολλά οικεία πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και των Ελιακίμ και Φερνάντο με τους οποίους ήταν συμπαίκτης στην Πορτογαλία

Ως ποδοσφαιριστής έχει όλες τις αρετές για να πετύχει στην Premier League: είναι δυνατός, εξαιρετικός στα τάκλιν και πολύ καλός όσον αφορά σε τεχνική κατάρτιση. Είμαι σίγουρος πως θα γίνει ένας ακόμα Αργεντινός παίκτης που θα απολαύσουν οι φίλαθλοί μας»