Βαθμολογία

Ρούντνεφς, ο ενδέκατος;

Μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών των Τσίμιροτ και Αντώνης, ο ΠΑΟΚ κινείται για την απόκτηση ενός επιθετικού, με τον Αρτιόμς Ρούντνεφς να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της σχετικής λίστας. 

Σημαντική προσθήκη προ των πυλών για τον ΠΑΟΚ. Ο Φρανκ Άρνεσεν έφερε στη Θεσσαλονίκη τον Αρτιόμς Ρούντνεφς και ο Λετονός διεθνής φορ του Αμβούργου είναι έτοιμος να υπογράψει. 

Τις δέκα μεταγραφές έφτασε αισίως ο ΠΑΟΚ, με την απόκτηση του Γκόικο Τσίμιροτ και του Τέρι Αντώνης. 

Ωστόσο, ο Φρανκ Άρνεσεν παρουσιάζεται αποφασισμένος να αυξήσει των παραπάνω αριθμό των προσθηκών στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ, καθώς κινείται για την απόκτηση και ενός επιθετικού. 

Η περίπτωση που συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες είναι εκείνη του Αρτιόμς Ρούντνεφς, ο οποίος δεν υπολογίζεται στο Αμβούργο και ψάχνει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. 

Ο Λετονός άσος είχε βρεθεί προ ημερών στη Θεσσαλονίκη, όπου και υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, όμως τελικά δεν είχε συμφωνήσει για τη μεταγραφή του.

Ίσως σήμερα – την τελευταία μέρα που μπορεί ο «Δικέφαλος του Βορρά» να δηλώσει παίκτη στην UEFA για τα ματς με την Μπρόντμπι – να σημειωθεί κάποια εξέλιξη στην υπόθεση του διεθνούς άσου και τελικά να ντυθεί και εκείνος στα ασπρόμαυρα. 

Ο Ρούντνεφς άρχισε την καριέρα του στην πατρίδα του με την Νταουγκάβα (62 συμμετοχές-18 γκολ) και μετά από μια διετία στην Ουγγαρία με Ζαλαεγκερζέγκι (35 συμμετοχές-23 γκολ) μετακόμισε στην Πολωνία και τη Λεχ Πόζναν (73 συμμετοχές-45 γκολ). 

Από εκεί το καλοκαίρι του 2012 μετακόμισε στο Αμβούργο έναντι περίπου 5 εκατ. ευρώ. Ως ο πρώτος Λετονός που έπαιξε ποτέ στην Bundesliga είχε 66 εμφανίσεις και 15 γκολ στην ομάδα του λιμανιού, ενώ πέρσι στο δεύτερο μισό της σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στο Ανόβερο μετρώντας 16 παρουσίες και σκοράροντας 4 φορές. 

Την τελευταία περίοδο είχε 23 συμμετοχές και 1 γκολ. Παράλληλα, ο Λετονός άσος είναι 31 φορές διεθνείς και έχει σκοράρει και μία φορά με το εθνόσημο.