Βαθμολογία

Έτσι «χτύπησε» Αμπέντ

Θέμα ωρών είναι να ολοκληρωθεί και τυπικά το μεταγραφικό «χτύπημα» του Παναθηναϊκού με τον Μεχντί Αμπέντ. Διαβάστε πώς κατάφεραν οι «πράσινοι» να πείσουν τη Νιούκαστλ για την παραχώρηση του Αλγερινού. 

Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού θεωρείται από χθες ο Μεχντί Αμπέντ. Ο Αλγερινός μέσος βρίσκεται στην Ελλάδα από το μεσημέρι και κάπου εκεί η επιστροφή του στο «τριφύλλι» μπήκε στην τελική ευθεία. 

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ότι ο διεθνής άσος δεν υπολογίζεται από τον βρετανικό σύλλογο και κάπου εκεί οι «πράσινοι» αποφάσισαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την απόκτησή του. 

Αρχικά οι «καρακάξες» αξίωναν ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 2 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του 23χρονου άσου, όμως οι Τάκης Φύσσας και ο Λεωνίδας Βόκολος -που είχαν αναλάβει τις διαπραγματεύσεις- είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν δύναται ο σύλλογος να δώσει ένα τέτοιο ποσό. 

Την Κυριακή στις συζητήσεις που είχαν οι δύο ομάδες η Νιούκαστλ έδωσε την άδεια στον παίκτη να έρθει στην Αθήνα για να συζητήσει με τον Παναθηναϊκό και χθες το πρωί υποβλήθηκε στις καθιερωμένες εξετάσεις, αφού πρώτα είχε συμφωνήσει για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τις 250.000 ευρώ. 

Έτσι από χθες το πρωί ξεκίνησαν εκ νέου οι συζητήσεις με τους Άγγλους για την παραχώρηση του Αμπέντ, με τον βρετανικό σύλλογο να μην πέφτει κάτω από το 1 εκατ. ευρώ και το «τριφύλλι» να μην μπορεί να δώσει πάνω από 500.000 ευρώ. 

Τελικά οι δύο σύλλογοι τα βρήκαν κοντά στις 600.000 ευρώ και έτσι σήμερα επιστρέφει και θα μείνει στην ομάδα ο Αμπέντ, ο οποίος σήμερα θα ανακοινωθεί και επίσημα από τη διοίκηση της «πράσινης» ΠΑΕ.