Βαθμολογία

Μουρίνιο: «Για λόγους τακτικής η αλλαγή του Τέρι»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έσπευσε να ρίξει νερό στην φωτιά πριν καν φουντώσει για τα καλά αναφορικά με την αλλαγή του Τζον Τέρι, λέγοντας πως τον αντικατέστησε για λόγους τακτικής. «Αν κάποιος έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό, αυτός είμαι εγώ γιατί εγώ του έδωσα την ευκαιρία να γίνει αυτό που είναι» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Ήταν απλώς μια απόφαση. Ξέρω πως ο Ζουμά είναι ο γρηγορότερος αμυντικός που έχουμε στην ομάδα. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα η Σίτι θα έπαιζε με αντεπιθέσεις. Ήξερα επίσης πως θα επιχειρούσαν να βρουν με μακρινές μπαλιές τον Αγουέρο. Ο Ζουμά είναι διαφορετικής κοπής παίκτης από τους Τέρι και Κέιχιλ. Τελικά αποδείχθηκα σωστός γιατί είχε τον πλήρη έλεγχο.

Ο Τέρι είναι ένας παίκτης που έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου. Δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου. Δεν τον είχα κάνει αλλαγή ποτέ, αλλά με κάποιους άλλους προπονητές δεν έπαιζε καν. Ο κόσμος έλεγε ότι η καριέρα του στην Τσέλσι είχε τελειώσει. Εάν κάποιος έχει την ελευθερία και το δικαίωμα να τον βγάλει αυτός είμαι εγώ γιατί εγώ του έδωσα την ευκαιρία να είναι αυτό που είναι. Ένας φανταστικός παίκτης και ένας φανταστικός αρχηγός.

Τον άφησα εκτός για λόγους τακτικής. Κάποιες φορές αποδεικνύεται ότι κάνεις λάθος και άλλες πως κάνεις σωστά. Νομίζω πως αυτή τη φορά έπραξα σωστά γιατί ελέγξαμε πλήρως τις αντεπιθέσεις» σχολίασε.