Βαθμολογία

Πέδρο: «Δεν θέλω να φύγω, αλλά…»

Λύτρωσε την Μπαρτσελόνα χαρίζοντάς της το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, αλλά ο Πέδρο παραδέχτηκε μετά τη νίκη επί της Σεβίλλης πως είναι δύσκολο να παραμείνει όσο δεν αγωνίζεται. 

Ο Πέδρο ήταν το κεντρικό πρόσωπο μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ από την Μπαρτσελόνα. Όχι μόνο επειδή το δικό του γκολ χάρισε τη νίκη με 5-4 επί της Σεβίλλης στην παράταση, αλλά γιατί στα επινίκια ήταν μελαγχολικός, σαν να μαρτυρούσε αυτό που φημολογείται έντονα: ότι είναι στην έξοδο. Ο ίδιος διέψευσε μετά το ματς τον αθλητικό διευθυντή της «Μπάρτσα» πως ζήτησε να φύγει, αλλά επιβεβαίωσε πως δεν αντέχει άλλο να μην παίζει. 

«Αυτά που είπε ο Ρομπέρτο Φερνάντες ήταν πολύ ατυχή. Δεν θα έπρεπε να μιλήσει έτσι. Είπαμε μόνο δυο λόγια μαζί. Περισσότερο μίλησα με τον πρόεδρο και τον προπονητή», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να φύγω από την Μπαρτσελόνα, αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη για μένα, γιατί θέλω να αγωνίζομαι. Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα, αλλά με το χρόνο συμμετοχής. Ήμουν στενοχωρημένος που και πάλι δεν έπαιξα από την αρχή. Πίστευα πως ελλείψει του Νεϊμάρ θα είχα περισσότερες πιθανότητες, αλλά ο προπονητής επέλεξε τον Ραφίνια. Πάντως όταν μπήκα προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου». 

Κλείνοντας τις έντονα συναισθηματικά φορτισμένες δηλώσεις του, είπε: «Ό,τι κι αν συμβεί, είμαι και θα παραμείνω για πάντα οπαδός της Μπαρτσελόνα. Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Υπάρχουν κι αλλού ωραίες προκλήσεις κι αν φύγω θα το κάνω με το κεφάλι ψηλά γνωρίζοντας πως έχω δώσει τα πάντα για αυτή την ομάδα. Η Μπαρτσελόνα είναι ένας απίθανος σύλλογος με απίστευτο κόσμο».