Βαθμολογία

«Δεν έμεινα ικανοποιημένος από τις Ελληνικές προτάσεις»

Ο Σίλβα Κλέιτον σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση εξηγεί γιατί δεν έμεινε στην Ελλάδα. Ο Κλέιτον εξήγησε στο gazzetta τους λόγους που τον οδήγησαν σε τούτη την απόφαση. Αναλυτικά ο Σίλβα Κλέιτον: «Κοίτα, η Ελάζιγκσπορ δεν συγκαταλέγεται στις μεγάλες ομάδες του τουρκικού ποδοσφαίρου. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, το οικονομικό έπαιξε σίγουρα σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου, όπως επίσης και το γεγονός πως οι άνθρωποι της ομάδας μου μίλησαν σωστά και μου ανέλυσαν το πλάνο τους. Ο σύλλογος έχει στόχο να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία κάτι που αποτελεί για μένα πρόκληση. Προσπαθεί να φτιάξει μία καλή ομάδα για να πρωταγωνιστήσει. Αυτοί ήταν οι λόγοι που με έφεραν στην Ελάζιγκσπορ. Ναι, δεν έμεινα ικανοποιημένος από τις προτάσεις που μου έγιναν.

Δεν είμαι πάντως πικραμένος που φεύγω από την Ελλάδα. Είμαι 32 ετών και δεν κρύβω πως σε αυτή την ηλικία έψαχνα ένα καλό συμβόλαιο, το οποίο βρήκα στην Τουρκία. Ο καθένας αξιολογεί διαφορετικά τον εαυτό του. Δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ αλλά τι προσφέρει μία ομάδα. Στην Ελλάδα δυστυχώς τούτη δεν είναι η καλύτερη περίοδος για την χώρα. Υπάρχουν προβλήματα. Στην Ξάνθη, ωστόσο όλα ήταν εντάξει. Με την ευκαιρία της συνέντευξης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Skoda Ξάνθη και τον κ. Πανόπουλο που ήταν κύριος απέναντι μου. Η ομάδα μου άνοιξε πόρτες. Ήταν ότι καλύτερο για μένα, όλοι τους επαγγελματίες, δεν είχα κανένα παράπονο από την συνεργασία μας. Δεν ήθελα να τους απογοητεύσω. Με πίστεψαν και έπρεπε να τους δικαιώσω. Πρώτα από όλα έπρεπε να το πράξω για τον εαυτό μου.

Τι να πω πραγματικά για την Skoda Ξανθη; Μου στάθηκαν όλοι. Από τον ιδιοκτήτη μέχρι τον φροντιστή. Όλη η πόλη και οι οπαδοί μου φέρθηκαν άψογα. Ήταν μία πολύ καλή χρονιά στην Ξάνθη, αλλά δεν ήταν η μόνη. Ως καλύτερη σεζόν θα χαρακτήριζα την πρώτη μου στην Καϊσέρισπορ. Επίσης ήταν πολύ καλή χρονιά στην ΑΕΛ, όταν κατακτήσαμε το Κύπελλο το 2007. Επίσης με τον Παναθηναϊκό η τελευταία σεζόν μου ήταν πολύ καλή. Ξέρεις, σου μένουν περισσότερο χρονιές όμως με την Ξάνθη και την ΑΕΛ, όπου παλεύεις για μία διάκριση. Στον Παναθηναϊκός τερματίζεις στη δεύτερη θέση και σου μένει η απογοήτευση. Λογικό βέβαια αυτό γιατί η ομάδα έχει ως στόχο το πρωτάθλημα. Νιώθω πολύ καλά με το σώμα μου. Είμαι σε καλή κατάσταση και ευχαριστώ τον Θεό που δεν είχα τραυματισμούς. Όσο μεγαλώνεις ωριμάζεις ποδοσφαιρικά. Δεν είμαι το ίδιο γρήγορος όπως τα προηγούμενα χρόνια, όμως νιώθω πιο ώριμος. Έχω αυτοπεποίθηση ως ποδοσφαιριστής, πιστεύω στον εαυτό μου και αυτό με βοήθησε στην καριέρα μου».