Βαθμολογία

Σπουδαία νίκη για τον Ατρόμητο

Τι κι αν ακόμα βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας κι απέναντί του βρήκε την ΑΪΚ που έχει ήδη ξεκινήσει τις δικές της υποχρεώσεις στο σουηδικό πρωτάθλημα και είχε δώσει και δύο προκριματικούς γύρους στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ;

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου τα έκανε όλα σωστά στη Στοκχόλμη κι έφυγε όχι απλά νικήτρια, αλλά θριαμβεύτρια με 3-1 από τη «Friends Arena» στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο την Πέμπτη (30/7), ούσα πλέον ουσιαστικά «αγκαλιά» με την πρόκριση στα πλέι οφ του θεσμού.

Δύο γρήγορα γκολ από την ομάδα του Περιστερίου και η σωστή αμυντική της λειτουργία στη συνέχεια τη φέρνουν μια ανάσα από την πρώτη της ευρωπαϊκή πρόκριση, καθώς, παρά την πίεση των Σουηδών, οι γηπεδούχοι κατάφεραν απλά να μειώσουν με πέναλτι, έχοντας χάσει νωρίτερα άλλο ένα.

Ο Ούμπιντες έβαλε το κερασάκι στην τούρτα από την άσπρη βούλα, αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μαρσελίνιο που έκανε τα πάντα: έβγαλε την ασίστ για το γκολ του Ναπολεόνι στο τρίλεπτο, σκόραρε το δεύτερο και κέρδισε και την «εσχάτη των ποινών» και την αποβολή του Σάντμπεργκ στο 79'.

Πλέον, ο Ατρόμητος θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να μην «σφραγίσει» το ιστορικό εισιτήριο σε μία εβδομάδα, σε ένα ματς στο Περιστέρι που αναμένεται γιορτή!

ΑΪΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ (Αντρέας Αλμ): Κάρλγκρεν, Σάντμπεργκ, Άλεξ Περέιρα, Γιόχανσον, Πέιβι, Μπλόμπεργκ (57’ Ελίασον), Ετούχου, Οφόρι, Ισιζάκι, Μπανγκουρά, Μπρούσταντ (57’ Γκοϊτόμ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Πίτου Γκαρσία (75’ Εμπό), Γοδόι, Ουσέρο, Μαρσελίνιο (85’ Μπρίτο), Ούμπιντες, Ναπολεόνι (90’+3 Μπάλλας).