Βαθμολογία

Αθώα η Κέρκυρα

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε την Τρίτη (28/7) κατά πλειοψηφία (2 προς 1) την απαλλαγή της Κέρκυρας για την υπόθεση μεταβίβασης των μετοχών στον Ίσσαρη, μετά την έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Βέβαια, η υπόθεση αναμένεται να καθυστερήσει λίγο ακόμα, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι θα πάει στην Επιτροπή Εφέσεων.

Παρά την παραφιλολογία, το a-sports.gr από την πρώτη στιγμή και κόντρα σε όσους είχαν καταδικάσει την Κέρκυρα πριν καν προκύψει ακόμα και η ανακοίνωση της ΕΕΑ, ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικό και δεν είχε βιαστεί να την υποβιβάσει, καθώς η περίπτωσή της είναι διαφορετική από εκείνες των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας το 2011.

Τα νέα αυτά σίγουρα δεν χαροποιούν, πάντως, τον Λεβαδειακό που ήταν η μοναδική ομάδα που είχε ελπίδες, σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης για τους «Φαίακες». Αναλυτικά: «Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την κάτωθι απόφαση. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Α.Ο.Κ: «Κατόπιν της έκθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που περιέχεται στο από 2-7-2015 Απόσπασμα Πρακτικού της Επιτροπής αυτής, καλείσθε προς απολογία ενώπιόν μας την 23-7-2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00, σύμφωνα με τις διατάξεις του Παραρτήματος Α΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ και του άρθρου 69 του Ν. 2725/1999 όπως οι διατάξεις αυτές ισχύουν σήμερα» : Δέχεται τυπικά τις πρόσθετες παρεμβάσεις α) Αθ. Ίσσαρη β) λοιπών μετόχων της πειθαρχικά διωκόμενης ΠΑΕ γ) της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ. Απορρίπτει τις πρόσθετες παρεμβάσεις των 1) ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2) ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Απαλλάσσει την πειθαρχικώς εγκαλουμένη ΠΑΕ από την αποδιδόμενη σ’ αυτήν κατηγορία κατά πλειοψηφία, ενός μέλους της Πειθαρχικής Επιτροπής έχοντος την άποψη, ότι η εγκαλουμένη ΠΑΕ τέλεσε την παράβαση του άρθρου 69 παρ. 12 του Ν. 2725/99 και πρέπει να της επιβληθεί η ποινή της αποβολής από το Πρωτάθλημα».