Βαθμολογία

Γκιρτζίκης: «Προέχει η ανασυγκρότηση της Εθνικής»

Η Εθνική μας ομάδα έμαθε το απόγευμα του Σαββάτου (25/7) τους αντιπάλους της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και λίγο μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης, που έλαβε χώρα στην Αγία Πετρούπολη, πήρε θέση ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν θέλησε να σχολιάσει συγκεκριμένα την κλήρωση, ούτε τις ομάδες, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η «γαλανόλευκη».

Ο Γκιρτζίκης ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή προέχει η ανασυγκρότηση και η συνοχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το οποίο θα πρέπει, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, να προσπαθήσει να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από τα προκριματικά του Euro, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Έστω και αν έχει αποκλειστεί. Παράλληλα, έθεσε ως στόχο την κάλυψη του χαμένου εδάφους στην παγκόσμια κατάταξη, ούτως ώστε η Εθνική να επιστρέψει στις υψηλές θέσεις.

Η δήλωση του Γιώργου Γκιρτζίκη: «Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε λεπτομερή σχολιασμό του αποτελέσματος της σημερινής κλήρωσης, διότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες για την Εθνική Ομάδα, όπως η διαδικασία ανασυγκρότησής της και η συνοχή της.

Επιπρόσθετα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016, στις οποίες χρειάζεται να αποκομίσουμε τα μέγιστα αγωνιστικά και βαθμολογικά κέρδη. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ανεξάρτητα από την κλήρωση στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, προσωπικά θέτω ως ρεαλιστικό στόχο την κάλυψη του χαμένου εδάφους στην παγκόσμια κατάταξη. Η επιδίωξη όλων μας πρέπει να είναι η βαθμιαία επάνοδος της ομάδας σε προνομιακές θέσεις της βαθμολογίας της FIFA».