Βαθμολογία

Fabulous και… στο γήπεδο!

Ένα μήνα πριν τον απολαύσαμε στην τηλεοπτική εκπομπή του Ant1 «FAB5», τώρα ο Δημήτρης Ασλανίδης ήρθε στο AEL FC ARENA ως αντίπαλος των «Βυσσινί».
Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει «FAB5», είναι το νέο reality του καναλιού του Αμαρουσίου, στο οποίο οι Ηλίας Ψινάκης, Λάκης Γαβαλάς, Τρύφωνας Σαμαράς, Γιώργος Μέρλος και Πάνος Φασούλης έρχονται να μας αποδείξουν πως μπορούν να «μεταμορφώσουν» πλήρως έναν άντρα!
Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης Επανομής λοιπόν, αφέθηκε στα χέρια των «Fabulous», οι οποίοι τον έστειλαν κατευθείαν στο μεγαλύτερο πρακτορείο μοντέλων της Αθήνας!
Παραχώρησε λοιπόν μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο athleticlarissa.gκαι αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο τηλεπαιχνίδι, στην ποδοσφαιρική του καριέρα, στην αγωνιστική του δραστηριότητα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και στα μελλοντικά του βήματα. Σίγουρα δεν λείπει και το σχόλιό του για την ΑΕΛ, μιας και η Επανομή ήταν ο χθεσινός αντίπαλος για την ομάδα της Λάρισας.

Καταρχάς ο περισσότερος κόσμος σε γνώρισε τηλεοπτικά μέσα από το «FAB5», θέλω λοιπόν να μας πεις δυο λόγια, για το πως προέκυψε στη ζωή σου αυτή η περιπέτεια;

Έγινε μία αίτηση από έναν φίλο μου, ο οποίος είναι και εκείνος στο ίδιο επεισόδιο, στη συνέχεια δέχτηκα να συμμετάσχω και εγώ και έτσι το ένα έφερε το άλλο.

Είναι κάτι το οποίο το μετάνιωσες ή σε γεμίζει αυτή την στιγμή;

Είναι κάτι το οποίο έχει τα θετικά του, αλλά συνάμα και τα αρνητικά του όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε κατάσταση ή πράγμα. Είμαι αναγκασμένος να δεχτώ τις συνέπειες όποιες και να είναι αυτές, σε άλλους τομείς με βοήθησε η συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο reality και σε άλλους όχι. Από κει και πέρα συνεχίζω κανονικά και μπορώ να πω ότι όλα βαίνουν καλώς μέχρι στιγμής.

Είχες σκεφτεί παλιότερα το ενδεχόμενο να ασχοληθείς με αυτό τον χώρο;

Όχι, δεν είμαι τηλεπερσόνα και ούτε ήθελα να γίνω, ποδοσφαιριστής είμαι και αυτό θέλω να ακολουθήσω.

Δηλαδή αυτή την στιγμή έχεις βάλει ως προτεραιότητα το ποδόσφαιρο και αν σου τύχεις κάτι καλό με το reality μόνον τότε θα το εξετάσεις βαθύτερα;

Εάν κάτσει κάτι καλό και αν αυτό δεν επηρεάσει καθόλου το ποδόσφαιρο, σαν χόμπι μπορώ να το ακολουθήσω, δεν έχω κανένα πρόβλημα, είμαι θετικός σε μια τέτοια σκέψη.

Και κάτι τελευταίο για να κλείσουμε με αυτό το θέμα, παρακολουθήσαμε το συγκεκριμένο επεισόδιο, θέλω να μας πεις πως το βίωσες όλο αυτό σαν εμπειρία;

Λοιπόν, αυτό που φαίνεται στην τηλεόραση με αυτό που γίνεται στην πραγματικότητα, δεν έχει καμία σχέση. Στην τηλεόραση ο  κόσμος βλέπει 4-5 άτομα, ενώ στην ουσία εκεί μέσα βρίσκονται 25 άτομα, οι οποίοι σε καθοδηγούνε για το τι θα πεις, πως θα το πεις, τι πρέπει να κάνεις πάνω-κάτω. Είναι μία νέα εμπειρία, είναι κάτι που δεν το περίμενα, αλλά οτιδήποτε καινούριο, το οποίο δεν σε επηρεάζει ριζικά, είναι θετικό. Το αποδέχομαι ευχάριστα και σε ουδεμία περίπτωση δεν μου άφησε κακή εντύπωση.

Σίγουρα είναι και μία δουλειά, η οποία αποφέρει οικονομικά κέρδη σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, από κάποιες φωτογραφήσεις ή διαφημίσεις που μπορεί να αναλάβεις;

Όχι προς το παρόν δεν κυνηγάω τίποτα άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο, δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο, δεν έχω την δεδομένη στιγμή βλέψεις για κάτι τέτοιο.

Να περάσουμε λίγο στο κομμάτι που σε αφορά από ότι έχω καταλάβει περισσότερο. Θέλω να μας πεις πόσα χρόνια ασχολείσαι επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και από πού είναι η καταγωγή σου;

Από 7 ετών ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο και κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη.

Στην Επανομή πόσα χρόνια είσαι Δημήτρη;

Είναι ο δεύτερος χρόνος  που ανήκω στο ρόστερ της Επανομής.

Θα ήθελα να μας πεις δυο λόγια για την ομάδα σου…

Η Επανομή είναι μια ομάδα που βρίσκεται δίπλα στο πατρικό μου σπίτι, έχουμε κάποιες σχέσεις με το μέρος γιατί είναι γειτονικά χωριά. Ήθελα να συνδυάσω την σχολή μου μαζί με το ποδόσφαιρο, καθώς εκείνη την χρονιά η Επανομή έκανε πρωταθλητισμό, οπότε ήταν ένα πολύ καλό κίνητρο για μένα, με βοήθησε πολύ η ομάδα και εγώ αντίστοιχα εκείνη και ο στόχος τελικά επετεύχθη. Παράλληλα παρακολούθησα την σχολή μου, αυτό κάνω και φέτος και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την τωρινή εξέλιξη των πραγμάτων.

Φέτος η ομάδα ανέβηκε στην Β΄Εθνική (βέβαια να τονίσουμε πως βλέπουμε ένα πρωτάθλημα γεμάτο ανακατατάξεις), ποιος είναι ο στόχος της;

Η ομάδα είναι σε μια καλή βαθμολογική θέση, κάναμε ένα δυνατό ξεκίνημα, μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι άργησε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πρόλαβε να δέσει σαν ομάδα, από κει και πέρα η δική μας ομάδα, όπως και κάθε ομάδα βιώνει τα κλασικά προβλήματα που βιώνει και κάθε ομάδα αυτόν τον καιρό. Για αυτό λοιπόν κοιτάμε να δούμε τι θα κάνουμε, είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, στους αγώνες που ακολουθούν και όσο το δυνατόν πιο ψηλά, τόσο καλύτερα για εμάς.

Οι δικοί σου προσωπικοί στόχοι ποιοι είναι;

Εγώ θέλω πρώτα από όλα να τελειώσω τη σχολή μου και στην πορεία να δω με τι θα μπορέσω να ασχοληθώ.

Γενικά αυτό το οποίο ζεις, πως το βιώνεις, νέος σε ηλικία είσαι, παρακολουθείς τα όσα συμβαίνουν στις ομάδες της  δεύτερης κατηγορίας. Είδαμε ομάδες να ξεκινούν από τον Μάιο την προετοιμασία τους, μετά να καθυστερεί το πρωτάθλημα για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, πράγμα το οποίο δεν είχαμε συνηθίσει και όλα αυτά λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία σίγουρα έχει επηρεάσει αρνητικά και τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Θεωρώ πως όλα αυτά μεταξύ τους είναι μια αλυσίδα, η οικονομική κρίση έχει έρθει στην Ελλάδα, σίγουρα επηρεάζει όλους τους επαγγελματικούς χώρους, όπως και αυτόν του ποδοσφαίρου, οπότε επηρεάζονται με την σειρά τους οι αθλητικοί σύλλογοι, εν συνεχεία οι προπονητές και οι παίκτες. Επομένως πρέπει να προσαρμοστούμε αναγκαστικά σε αυτό το σύστημα γιατί αλλιώς θα μείνουμε απ΄έξω, πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσουμε να αρκούμαστε με τα λίγα και να συμβιβαζόμαστε με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση.

Θα ήθελα ένα σχόλιο για την ομάδα της ΑΕΛ.

Η ΑΕΛ είναι μία ιστορική ομάδα, έχει μια πολύ δυνατή έδρα, πάντα διατηρούσε το αήττητο, έχει ένα καλό γήπεδο, δυστυχώς βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Β’ Εθνική. Παρόλα αυτά η φανέλα είναι βαριά, όπως και να το κάνεις και όταν παίζεις αντίπαλος, εννοείται ότι θα το νιώσεις μέσα στο κατάμεστο και γεμάτο παλμό από τους φανατικούς φιλάθλους γήπεδο.

Έχεις παίξει στο νέο γήπεδο της Λάρισας, σε ένα στάδιο που όποια ομάδα και αν πέρασε σίγουρα έχει μείνει έκπληκτη, συμφωνείς πως δεν είναι κάτι που το συναντάς σε οποιαδήποτε επαρχιακή ομάδα;

Όχι στο Αρένα δεν έπαιξα, μόνο στο Αλκαζάρ. Φαντάζομαι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας του γηπέδου της Λάρισας, οφείλεται στον φίλαθλο κόσμο, που είναι τόσο ένθερμος, δυνατός και βοηθάνε τους γηπεδούχους, είναι σαν να δίνουν στους παίκτες ένα καλό ναρκωτικό εκείνη την στιγμή που το έχουν ανάγκη. Αυτή η εμψύχωση από τους φιλάθλους θα βοηθήσει την ΑΕΛ να ανακάμψει και πάλι. Βέβαια είναι μία δύσκολη χρονιά φέτος και αρκετά ιδιάζουσα, γι΄αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή και αρκετή υπομονή και επιμονή.

Βλέπεις κάποιο φαβορί αυτή την στιγμή στην κατηγορία;

Η δεύτερη εθνική είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία και δεν μπορώ να σου μιλήσω αυτή την στιγμή για φαβορί, γιατί είμαι και παίκτης ομάδας, οπότε δεν μπορώ να είμαι εντελώς αμερόληπτος για να σου απαντήσω ειλικρινά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Χρήστο Γκατζούλη