Βαθμολογία

Θεωνάς: Κανονικά οι συντάξεις του μήνα

Τη διαβεβαίωση ότι ακόμη κι αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα, οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά, έδωσε ο νέος διοικητής του ΙΚΑ, Γιάννης Θεωνάς.

"Πριν φτάσει το τέλος του μήνα κάνουμε απανωτές συσκέψεις και με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μαζί με τον εκπρόσωπο του κρατικού προϋπολογισμού και πάντα βρίσκουμε τις λύσεις που εξασφαλίζουν ότι 100% οι συντάξεις θα είναι διαθέσιμες στην ώρα τους", δήλωσε ο κ. Θεωνάς μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις συντάξεις, δήλωσε ότι "πρέπει να βρεθούν τα λεφτά για να επιστραφούν", σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή προέχει η πληρωμή των συντάξεων στο τέλος του μήνα. "Ας πληρώσουμε τις συντάξεις τώρα που πάμε προς το τέλος του μήνα και μετά θα ασχοληθούμε και με αυτό. Πρώτα πρέπει να πληρωθούν οι τακτικές υποχρεώσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισήμανε ακόμη ότι η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έδωσε "σοβαρές ανάσες" στο ασφαλιστικό σύστημα. Αναφερόμενος στις αξιώσεις των δανειστών για συμφωνία είπε, μεταξύ άλλων, ότι "ζητάνε να μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις για να στεγνώσει εντελώς η αγορά".

Πηγή: ΕΘΝΟΣ