Βαθμολογία

«Ζωντάνεψε» πάλι η ΕΡΤ

Η ΕΡΤ είναι πάλι στον αέρα μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, καθώς από το πρωί της Πέμπτης (11/6) εκπέμπει και πάλι κανονικά. Μετά την ξαφνική απόφαση, που είχε πάρει τον Ιούνιο του 2013 η συγκυβέρνηση των Αντώνη Σαμαρά-Ευάγγελου Βενιζέλου, είχε πέσει μαύρο στη δημόσια τηλεόραση, αλλά μετά τις ενέργειες της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται εκ νέου στους τηλεοπτικούς δέκτες κάθε σπιτικού.

Οι απολυμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους και η πρώτη εκπομπή μεταδόθηκε στις 06.00 το πρωί. Ποδαρικό έκανε η «ΕΡΤ ενημέρωση» με παρουσιαστές τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά, οι οποίοι ενημέρωσαν για το πρόγραμμα του σταθμού.

Δηλώσεις στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή έκανε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που τόνισε πως η ΕΡΤ επαναλειτουργεί δικαιώνοντας του αγώνες των εργαζομένων.

«Σήμερα αποδεικνύεται πως το μαύρο ήταν μία σύντομη παρένθεση και αυτό οφείλεται σε εσάς τους εργαζόμενους που επιμείνατε και δώσατε τον αγώνα για τη Δημοκρατία και για αχειραγώγητη ενημέρωση και αποδείξατε πως όταν οι άνθρωποι το αποφασίζουν, όταν ενώνονται, παλεύουν και διεκδικούν, νικούν», είπε.

Παράλληλα φυσικά, από το πρωί εκπέμπουν κανονικά όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ).