Βαθμολογία

Πεντηκοστή στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδας στο Σπαρμό Ελασσόνας

Με θρησκευτική λαμπρότητα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, εορτάστηκε το διήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδας στο Σπαρμό Ελασσόνας.

Το απαράμιλλης μαγευτικής ομορφιάς μοναστήρι του Ολύμπου συγκέντρωσε το απόγευμα της Κυριακής πλήθος πιστών, σε μια προσπάθεια – θέληση του ανθρώπου να έλθει πιο κοντά στο Θείο, γυρεύοντας Εκεί την ψυχική του χαλάρωση.

Σε σημεία της ομιλίας του προς τους πιστούς, ο ηγούμενος της Μονής πατέρας Νικάνωρας αναφέρθηκε στα θεϊκά δώρα του Δημιουργού προς τον άνθρωπο, χαρακτηρίζοντας ως τέτοια τον όμορφο κόσμο όπου βασιλεύει η μορφή του ανθρώπου, ασφαλώς η αγάπη, η δοκιμασία, η θλίψη, η στενοχώρια και η μετάνοια. Σαν μεγαλύτερο όλων είναι η προσφορά του ‘’Είναι Του’’ (του Μονογενούς Υιού και του Αγίου Πνεύματος), ζητώντας από εμάς ο Θεός να του αφιερώσουμε την καρδιά μας και την ψυχή μας την αθάνατη.

Στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, ο επισκέπτης συνδυάζει την ιερότητα του χώρου, αντλώντας τα θετικά εκείνα στοιχεία που συντελούν στην ανάταση  της βασανισμένης του ψυχής και ακόμη την ηρεμία και την απλότητα που απλόχερα προσφέρει ο δροσερός καταπράσινος χώρος του ‘’βουνού των θεών’’.

Γιώργος Μπαμπάλης