Βαθμολογία

«Χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε ιδανικά η χρονιά»

Ο τεχνικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» Βίτορ Περέιρα στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, στάθηκε στους δύο τίτλους που κέρδισαν οι Πειραιώτες, ενώ αφιέρωσε τις κούπες στον κόσμο, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους παίκτες. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος απάντησε σε ερωτήσεις για:

Τη γεύση που του έμεινε από το παιχνίδι και το γκολ του Ντομίνγκεζ: «Στο πρώτο ημίχρονο είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίσαμε δυσκολίες από την Ξάνθη. Μας πίεσε ψηλά και μας δημιούργησε προβλήματα και εμείς δεν είχαμε την πίεση που θέλαμε και να κάνουμε οργανωμένες επιθέσεις. Αυτό μας έκανε να φαινόμαστε ανεπαρκείς στην επίθεση. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε, οργανώσαμε καλύτερα την άμυνά μας. Ήμασταν καλύτεροι στις συνεργασίες και μετά το γκολ του «Τσόρι» το αποτέλεσμα ήρθε πιο εύκολα για μας. Είναι ένα όμορφο γκολ, από έναν ταλαντούχο παίκτη. Είναι σημαντικό γιατί μ’ αυτό άνοιξε το μας για μας και είμαστε χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε ιδανικά η χρονιά».

Το αν η χρονιά «έκλεισε» όπως την είχε φανταστεί: «Είναι αλήθεια πώς θα θέλαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα στο Europa League. Ήταν δύσκολο για μας να διορθώσουμε κάποια λάθη εκείνη τη σεζόν. Όμως κερδίσαμε το πρωτάθλημα με 13 πόντους διαφορά, πήραμε το Κύπελλο και δεν θα μπορούσα να πω πως δεν είμαι χαρούμενος».

Τις δηλώσεις του Λουτσέσκου για το λάθος του Μπέρτου και την ποιότητα του Ολυμπιακού: «Πάντα σέβομαι τις απόψεις των αντιπάλων προπονητών. Στο πρώτο δεν ήμασταν καλοί, όμως στο δεύτερο επιστρέψαμε και κερδίσαμε το παιχνίδι δίκαια».

Τη συμβολή του Μίτσελ στους δύο τίτλους του Ολυμπιακού: «Φυσικά έχει μέρος της αξίας των δυο τίτλος. Αυτός ήταν που είχε φτάσει η ομάδα μέχρι την Ξάνθη και είχε προχωρήσει στο Κύπελλο. Όμως, οι παίκτες ήταν αυτοί που έπαιξαν και θέλω να τους ευχαριστήσω, όπως και τον κόσμο και τον πρόεδρο. Δεν θέλω να πω ότι ανήκουν στους προπονητές».

Το πώς μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου της απόδοσης του Ολυμπιακού: «Υπήρχαν παιχνίδια που είχαμε ποιότητα και τα κερδίσαμε. Υπήρχαν παιχνίδια που τα κερδίσαμε γιατί δείξαμε υπομονή. Όμως, έχουμε καταλήξει να κερδίσουμε δύο τίτλους και δείξαμε πως είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Δεν πιστεύω πως υπάρχει καλύτερη ομάδα από μας. Έχουμε δείξει ότι αξίζαμε να κερδίσουμε τους δύο τίτλους. Μακάρι να είχαμε πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ και να είχαμε περισσότερους ποδοσφαιριστές, αλλά δείξαμε πως έχουμε κερδίσει τους τίτλους».

Το που θέλει να αφιερώσει τους τίτλους: «Θα ήθελα να αφιερώσω τους τίτλους στους φιλάθλους μας για την στήριξή τους. Δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Γι’ αυτό θέλω να αφιερώσω και στον Πρόεδρο, που είναι δίπλα μας και στους παίκτες και τις οικογένειές τους, γιατί έδειξαν υπομονή για να φτάσουμε στους τίτλους».