Βαθμολογία

«Αν σε τέτοιο επίπεδο κάνεις λάθος θα το πληρώσεις»

Στα λάθη των ποδοσφαιριστών απέδωσε την ήττα από τον Ολυμπιακό στον τελικό Κυπέλλου, ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο κόουτς της Skoda Ξάνθης, στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τον τελικό, μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του, αλλά και την ποιότητα που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» όπου εκμεταλλεύτηκαν όλα τα λάθη της ομάδας του.

Αρχικά, ο Ρουμάνος τεχνικός ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό για το νταμπλ που έκαναν φέτος. Για μας ήταν σημαντικό που ήμασταν εδώ. Μπήκαμε με διάθεση να παλέψουμε για το πρώτο μας Κύπελλο και είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Κυριαρχήσαμε, δημιουργήσαμε 3 καλές ευκαιρίες και δεν δώσαμε κάτι στον Ολυμπιακό. Όμως, για μας, δυστυχώς, αν σε τέτοιο επίπεδο κάνεις λάθος θα το πληρώσεις. Ήταν στην τελευταία στιγμή του πρώτου μέρους όπου δεχθήκαμε το γκολ και αυτό άλλαξε και το δεύτερο ημίχρονο. Χάσαμε το καθαρό μυαλό μας και την αυτοπεποίθησή μας που είναι σημαντικό σε τέτοιους αγώνες. Ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός δεν είχε ευκαιρίες, σκόραρε με δύο ωραίες ατομικές προσπάθειες. Αυτή είναι η κατάσταση σ’ αυτό το επίπεδο. Ομάδες που δεν έχουν δημιουργήσει πολλές φάσεις αλλά μπορούν να εκματαλλευτούν το παραμικρό λάθος. Παίξαμε μ’ όλη την καρδιά μας και αν δεν είχε γίνει ένα τέτοιο λάθος, ίσως είχαμε ελπίδες. Σε κάθε περίπτωση είπα στους παίκτες μου να είναι περήφανοι, γιατί όταν έφτασε κοντά στον υποβιβασμό και την επόμενη χρονιά να φτάνει στον τελικό είναι σημαντικό. Αντιμετωπίσαμε έναν καλύτερο αντίπαλο, τον Ολυμπιακό».

Στην συνέχεια, ο Ράζβαν Λουτσέσκου απάντησε σε ερωτήσεις για:

Το αν θεωρεί πετυχημένη τη σεζόν και αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, αν θα έδινε περισσότερο χρόνο στον Καπετάνο: «Όχι. Ήταν δύσκολο για μας να ξεκινήσουμε μ’ ένα μειονέκτημα. Καταφέραμε να παραμείνουμε πολλά ματς πριν το τέλος του πρωταθλήματος, όπου ήταν και ο πρώτος μας στόχος. Ήταν δύσκολη εμπειρία να παλεύει μια ομάδα σαν και εμάς κάθε τρεις μέρες, λόγω και ενέργειας. Και νομίζω ότι και στο πρωτάθλημα ήταν ικανοποιητικά, μια και αυτός ήταν ο στόχος μόλις υπέγραψα. Έχοντας ως δείγμα τη φετινή σεζόν, του χρόνου θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε. Όσον αφορά στον Καπετάνο, έχει παίξει το μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών και ήρθε μια κούραση από τα συνεχόμενα ματς. Η ομάδα έπαιξε σωστά με τον Βασιλακάκη σ’ αυτόν τον ρόλο. Ο στόχος μας ήταν το πρέσινγκ ψηλά, γιατί η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν κοντά στο κέντρο και θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα. Ελέγχαμε το κέντρο, με τέσσερις παίκτες, τον Παπαστεριανό, τον Ομπόντο, τον Βασιλακάκη και τον Κλέιτον, αλλά όταν εμείς δεχθήκαμε το γκολ από την εξαιρετική ενέργεια του Ντομίνγκεζ, ετοιμάζαμε τον Καπετάνο».

Το αν είπε κάτι στον Μπέρτο στο ημίχρονο: «Είναι φυσιολογικό. Τον στήριξα γιατί ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο υπάρχουν παίκτες που κάνουν λάθη. Πρέπει να είναι περήφανος για την χρονιά που έχει κάνει και να τον στηρίξουμε κι εμείς για την επόμενη».

Το αν η διαφορά των δύο ομάδων ήταν η ποιότητα και η εμπειρία και ο Ντομίνγκεζ: «Είναι καθαρό ότι ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα. Έκανε τρεις ευκαιρίες και έκανε τρία γκολ. Παλέψαμε αλλά είχαν την εμπειρία. Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό και έχεις 3-4 ευκαιρίες πρέπει να σκοράρεις. Αλλιώς ένα λάθος είναι αρκετό για την ποιότητά τους».

Την παρουσία του κόσμου της Ξάνθης στον τελικό: «Ήταν φανταστικοί σήμερα. Ένιωσα όλη τη χρονιά τη στήριξη των οπαδών, ακόμα και στον δρόμο, ακόμα κι αν δεν ήταν στο γήπεδο. Ήταν πάντα μαζί μας. Για να είμαι ειλικρινής ήμουν χαρούμενος στην Ξάνθη».

Το αν είναι δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού: «Το αποτέλεσμα είναι 3-1. Κέρδισαν το Κύπελλο, εμείς κάναμε λάθη και είναι φυσιολογικό να πούμε ότι ο Ολυμπιακός άξιζε, ακόμα κι αν δουλέψαμε αρκετά σήμερα».

Το αν είχε διάλογο με τον Χρήστο Πανόπουλο: «Μετά το τέλος όχι. Πριν ναι είχαμε. Για μένα ήταν εξαιρετική η φετινή σεζόν. Ήταν πολλές οι φήμες για την προσωπικότητα του, αλλά όλα ήταν καλά».