Βαθμολογία

«Δεν αποκλείω πτώχευση της Ελλάδας»

«Δεν μπορώ να αποκλείσω πτώχευση της Ελλάδας, αυτό είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης», δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι η αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς για την επίτευξη συμφωνίας άμεσα δεν συνάδει με την μέχρι στιγμής πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα οδεύει προς μια πτώχευση, ο Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής πλευράς, προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να αποκλείσω ο,τιδήποτε, σε κάθε περίπτωση».

Τόνισε επίσης ότι η αισιοδοξία της Αθήνας για άμεση επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές δεν συμβαδίζει με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες μέχρι στιγμής προχωρούν με «διστακτικά» βήματα:

«Αυτό που γνωρίζω από τις συζητήσεις με τους τρεις θεσμούς δεν στηρίζει την αισιοδοξία που πηγάζει από τις ανακοινώσεις της Αθήνας. Δεν υπάρχει ακόμη καμία ουσία στην απλή ανακοίνωση ότι είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι το ελληνικό ζήτημα θα απασχολήσει κατά πάσα πιθανότητα και την σύνοδο των G7 την ερχόμενη εβδομάδα στη Δρέσδη, παρότι επισήμως δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα.