Βαθμολογία

Κώστας Τζήμουλας: Γεννημένος σκόρερ!

Ο μεγάλος έρωτάς του με τα αντίπαλα δίχτυα

Ο Κώστας Τζήμουλας διανύει αισίως το 38ο έτος της ηλικίας του και αγωνίζεται ακόμη με επιτυχία στη θέση του επιθετικού. Το βιογραφικό του αρκετά πλούσιο, ξεκίνησε από 10 ετών από τον Απόλλωνα Λάρισας, διακρίθηκε στα 16 του χρόνια ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής του, αλλά δεν κατάφερε από συγκυρίες να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο, γιατί όπως μας είπε δεν υπήρξε ένα σωστό «timing». Η μεγαλύτερη τιμή που του έγινε ήταν η βράβευσή του από την ΕΠΣ Λάρισας για την μεγάλη του προσφορά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας. Ο έμπειρος φορ μίλησε στο athleticlarissa.gr και τη Βάσω Γκατζούλη για την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Αναλυτικά τόνισε:

Η ΕΠΣΛ βραβεύει τον Κώστα Τζήμουλα για την προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Λάρισας

-Μίλησέ μας για τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα

«Ξεκίνησα από 10 ετών (1987) στις Ακαδημίες του Απόλλωνα Λάρισας με προπονητή τότε τον κ. Χρήστο Αγγελή, που ήταν και παίκτης στην μεγάλη ομάδα και έκανε και χρέη προπονητή. Η ομάδα της Φιλιππούπολης αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική τότε. Μεταπήδησα στο εφηβικό στα 13μου χρόνια με προπονητή τον Μιχάλη Μπίζιο και βοηθό του τον Οράσιο Μοράλες.

Προετοιμασία στο Μπόροβιτς της Βουλγαρίας. Έξω αριστερά διακρίνεται ο Ζήσης Ντελόπουλος, στο κέντρο ο Νίκος Κελεπούρης και δεξιά ο Κώστας Τζήμουλας

Τελική φάση ομάδας Νέων στη Λαμία

Για δύο χρόνια έπαιξα ταυτόχρονα και στις Μικτές. Από 15 ετών έπαιζα στην ομάδα Νέων του Απόλλωνα και για τρία χρόνια με συμπαίκτες μου τους Χρήστο Τόλια, Κώστας Ντίντής, Ζήσης Ντελόπουλος, Δημήτρης Αβραμούλης, Τάσος Βενέτης και Τάσος Κυριάκος. Ενώ αγωνιζόμουν στην ομάδα Νέων είχα την χαρά και την τιμή να προπονούμε με την πρώτη ομάδα με συμπαίκτες μου τους Νίκο Μιχόπουλο, Παύλο Αδάμο, Νίκο Νανούλη, Κώστα Φιλιππούπολη, Σπυρόπουλο, Τάσο Μπεριτζά, Κοζιώνη, Αργυρακούλη, Ζησάκη, Τσικάσκι, Τσίρκοβιτς. Συνέχισα άλλον έναν χρόνο με τον Απόλλωνα.

Με την ομάδα Νέων ο Κώστας Τζήμουλας στη Φιλιππούπολη

Ο Κώστας Τζήμουλας κρατάει το κύπελλο του εφηβικού πρωταθλήματος με την ομάδα του Απόλλωνα

Σημαντική στιγμή για τους νέους που αγωνιζόμουνα ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο όπου αγωνιστήκαμε στη Λαμία με Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και Παναιτωλικό. Έφυγα δανεικός στη συνέχεια στις Νέες Καρυές στα 19μου, όπου κάθισα για δύο χρόνια με προπονητές τους Νίκο Βλαχούλη, Νίκο Αλεξούλη και Κορδοκλά. Την πρώτη χρονιά πήραμε το κύπελλο και τη δεύτερη κατακτήσαμε και το πρωτάθλημα και την άνοδό μας στην Δ’ Εθνική».

-Πως βίωσες όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο;

«Η συνέχειά μου ήταν πάλι στον Απόλλωνα Λάρισας που είχε πέσει στην Δ’ Εθνική όπου έμεινα για έναν χρόνο. Για τα επόμενα δύο χρόνια πήγα στον ιστορικό Πηνειό όπου ήταν στο πρώτο τοπικό με προπονητή τον Χρήστο Γούλα.

Τελική φάση με την Μικτή ομάδα της ΕΠΣΛ στην Ξάνθη. Διακρίνονται Καστανούλιας (Φαλάνη), Παππάς (Χαραυγή), Παπαδογούλας (τερματοφύλακας Απόλλων), Πιτσαρής Νέες Καρυές

Το πρωτάθλημα με το εφηβικό του Απόλλωνα

Τελικός Κυπέλλου του Εφηβικού του Απόλλωνα

Στη συνέχεια πήγα για δύο χρόνια στους Γόννους όπου ήταν στο δεύτερο τοπικό με προπονητή το Νίκο Αλεξούλη και βγήκαμε στην μεγάλη κατηγορία. Για τα επόμενα δύο χρόνια πήγα στο Πουρνάρι όπου είχα για προπονητές τους Κώστα Γούλα και Χρήστο Αγγελή. Για κάποια προβλήματα που υπήρχαν εκεί στο Πουρνάρι διοικητικά, αναγκάστηκα να σταματήσω για πέντε χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια επειδή αγαπάω το ποδόσφαιρο έπαιζα με το πρωτάθλημα εργαζομένων. Για έναν χρόνο έπαιξα και ως διαιτητής. Όταν αποδεσμεύτηκα από το Πουρνάρι πήγα στον Άγιο Θωμά όπου αγωνίστηκα για έναν χρόνο και βγήκα και πρώτος σκόρερ με 26 γκολ. Στη συνέχεια πήγα στο Ομορφοχώρι που ήταν στην Α’ ΕΠΣΛ και η φετινή σεζόν με την ίδια ομάδα στην Α1».

Κατάκτηση του Κυπέλλου με την ομάδα των Νέων Καρυών

Ο Κώστας Τζήμουλας παρέθεσε συνέντευξη στην «Πρώτη των Σπορ» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος των Νέων Καρυών από την Α στην Δ’ Εθνική

-Πως ήταν η φετινή σου χρονιά στο Ομορφοχώρι;

«Ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς στον πρώτο γύρο, εγώ βρέθηκα πάλι στους τρεις πρώτους σκόρερ, όμως ένας τραυματισμός με κράτησε εκτός για 4-5 αγωνιστικές. Η ομάδα αντιμετώπισε προβλήματα, έφυγαν αρκετοί παίκτες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων με αποτέλεσμα να μην πιάσουμε το στόχο μας που ήταν η παραμονή στην κατηγορία».

-Πως είδες τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος;

«Εκτός από την ομάδα του Απόλλωνα που ήταν πέντε σκαλοπάτια πάνω σε οργάνωση και διοίκηση, υπήρχαν άλλες 3-4 ομάδες σε καλό επίπεδο και όλες οι άλλες πάλευαν για την σωτηρία τους».

-Ποιος ήταν ο σταθμός στην σταδιοδρομία σου και τι σε εμπόδισε να προχωρήσεις;

«Πιστεύω πως η σημαντικότερη στιγμή μου ήταν όταν σε ηλικία 16 ετών με τον Απόλλωνα ήρθαμε αντίπαλοι με σημαντικές ομάδες όπως ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής, Καλαμαριά, Βέροια, Πόντιοι Βέροιας, τότε εγώ ήμουν ανάμεσα στους τρεις πρώτους σκόρερ κάθε χρόνο, έμαθα πως με πρόσεξε ο Νέτο Γκουερίνο, όμως δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή» για να πάω κάπου ψηλότερα. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη στιγμή, εγώ δυστυχώς βρέθηκα σε λάθος χώρο και χρόνο».

-Ποια είναι η γνώμη σου για την φετινή πορεία της ΑΕΛ;

«Είμαι ΑΕΛ, πιστεύω πως είναι εφικτή η 3η θέση, την αδικεί η κατάταξή της στο πρωτάθλημα, λόγω πολλών παραγόντων. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία φέτος, αν και μαθηματικά δεν τελείωσε τίποτα να επιστρέψει στα σαλόνια της Α’ Εθνικής».

-Η γνώμη σου για το athleticlarissa.gr

«Πιστεύω πως το athleticlarissa.gr έχει κάνει ένα τολμηρό εγχείρημα με γερές όμως βάσεις σωστό τιμ επιμονή, υπομονή, σκληρή δουλειά που απέδωσε καρπούς».

-Κάνε μας τον επίλογο…

«Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα, διοικήσεις, προπονητές, διαιτητές, συμπαίκτες και αντιπάλους. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Σύνδεσμο Ερασιτεχνών Ποδοσφαίρου και στην ΕΠΣΛ εύχομαι να αναβαθμιστεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας, να αξιοποιηθούν τα ταλέντα που υπάρχουν και να δούμε τη Λάρισα εκεί που της αξίζει. Να πως στο τέλος και μια κρυφή μου επιθυμία, αν με αξιώσει ο θεός κάποια στιγμή να παίξω με τον 10χρονο γιο μου σε κάποια ομάδα…».