Βαθμολογία

O Περιφ. Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αποκλειστικά στο athleticlarissa

Στην ημερίδα με θέμα «Η πρόληψη και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας - Η ευρωπαϊκή εμπειρία» που διοργάνωσαν ο ΠΣΑΤ και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα πήρε μέρος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, όπου ανάμεσά του ήταν επίσης ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννης Πανούσης, ο καθηγητής διαιτησίας FIFA, Περικλής Βασιλάκης και πολλοί άλλοι εκλεκτοί τόσο από τον χώρο του αθλητισμού, όσο και από τον χώρο της πολιτικής. 

Συνέντευξη στον Θανάση Μπίκα

Ο καλεσμένος στην ημερίδα και Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Κώστας Αγοραστός μίλησε στο athleticlarissa.gr και στον δημοσιογράφο Θανάση Μπίκα για την αγάπη του προς την ΑΕΛ, για την προσωπική του εμπειρία από τον άδικο χαμό του Χαράλαμπου Μπλιώνα αλλά και για το μέλλον του ποδοσφαίρου... 

Για την αγάπη του για την ΑΕΛ απάντησε:

«Υπήρξα οπαδός της ΑΕΛ στο παρελθόν και πήγαινα σε όλα σχεδόν τα ματς εντός κι εκτός Ελλάδας. Ταξίδεψα μαζί της στην Γενεύη όπου παίξαμε με την Σέρβετ και στην Αγγλία με την Μπλάκμπερν και σε διάφορα άλλα. Πλέον, είμαι φίλαθλος της ΑΕΛ και παρακολουθώ την πορεία της».

Για τον σοκαριστικό θάνατο του οπαδού της ΑΕΛ δήλωσε: 

«Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας και έπαθα σοκ στο θέαμα αυτό. Θυμάμαι μόλις η φωτοβολίδα χτύπησε στο πρόσωπο τον άτυχο Μπλιώνα πάγωσε όλο το γήπεδο. Επικράτησε σιγή και δεν ακούγονταν η παραμικρή φωνή στο Αλκαζάρ. Μιλάμε για ένα φρικτό θέαμα». 

Πως κρίνετε την, τελευταίων ετών, πορεία της ΑΕΛ στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Σίγουρα είναι δύσκολη αυτή η καμπή στην ιστορία της, ωστόσο θα πρέπει να μάθουμε εμείς οι Έλληνες να χάνουμε. Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, να ανασυνταχθούμε και να πατήσουμε ξανά στα πόδια μας».

Ποια είναι η γνώμη σας για το σημερινό ποδόσφαιρο;

«Κοιτάξτε παρακολουθώ συνέχεια παιχνίδια ποδοσφαίρου είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο, είτε σε επαγγελματικό ή ακόμη και παιχνίδια γυναικείου ποδοσφαίρου. Αυτό που μπορεί να δει κανείς είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στο ποδόσφαιρο κι ο κόσμος φεύγει συνεχώς από το άθλημα. Οι νόμοι και τα στρογγυλά τραπέζια δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και η παιδεία του κόσμου. Μόνο έτσι το ποδόσφαιρο θα κερδίσει ξανά τις καρδιές του φίλαθλου κοινού».

 

Κατά την διάρκεια της ημερίδας στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

O Κώστας Αγοραστός κατά την συνάντησή του με τον Γιάννη Πανούση

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον δημοσιογράφο Θανάση Μπίκα