Βαθμολογία

Τσάλτας: «Δεν έχω φιλοδοξίες, αλλά κίνητρα…»

Ο Θοδωρής Τσάλτας αγωνίστηκε και τη φετινή χρονιά που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στην ομάδα του Δαμασιακού αφού εξασφάλισε την παραμονή του στην Α’ ΕΠΣΛ.

Συνέντευξη στην Βάσω Γκατζούλη

Η πορεία του είναι μεγάλη από 13 ετών μέχρι και 28 που είναι σήμερα. Η θέση που παίζει είναι μέσος. Τον συναντήσαμε και δέχθηκε ευχάριστα να μας μιλήσει για όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

Τα πρώτα του βήματα

«Ξεκίνησα από τις Ακαδημίες του Δαμασιακού όταν ήμουν 13 ετών, έπαιξα μία χρονιά εκεί και στα 14 μπήκα στα βαθιά αφού αγωνιζόμουν στην πρώτη ομάδα που ήταν στην Α1 ΕΠΣΛ. Προπονητής ήταν ο Βάϊος Μπακαϊμης που ήταν και παίκτη. Εκεί έπαιξα μέχρι 16 ετών, πήρα μεταγραφή στην ΑΕΛ, επί θητεία Σωτηρούλη, λόγω της ηλικίας μου, με έδωσαν στον Τοξότη Λάρισας που ήταν θυγατρική της ΑΕΛ. Προπονητές μου τότε ήταν ο Νίκος Παπανικολάου και ο Οράσιο Μοράλες. Στα 17 μου άλλαξε η διοίκηση της ΑΕΛ, ήρθε ο Πηλαδάκης με τον Λυράκη, με έδωσαν δανεικό στον Αμπελωνιακό και ταυτόχρονα έπαιζα και στην Μικτή Λάρισας όπου εκείνη τη χρονιά είχε βγει πρώτη στην κατηγορία (με συμπαίκτες μου το Γιώργο Γκαλίτσιο, Θανάση Παλάσκα, Ανδρέα Χατζηλιόντα, Αντώνη Πούτα). Στα 18 όταν ήμουν, η ΑΕΛ ανέβηκε στην Α’ Εθνική, επειδή όμως υπήρχε νόμος που ανάγκαζε την πρώτη ομάδα να κάνει και ομάδα Νέων, δεν δέχθηκα να παίξω με τους μικρούς και αποχώρησα».

Με τη φανέλα του Δαμασιακού

«Από 19 ετών είμαι στον Δαμασιακό για 7 χρόνια, που ήμουν και ένας εκ των αρχηγών μαζί με τον Κώστα Μπουκουβάλα. Εκεί είχα προπονητές τον Βαγγέλη Μάνο, ο Γιώργος Ιωαννίδης και ο Χρήστος Λόλας. Η διακοπή έγινε στα 26, όταν δοκίμασα την τύχη μου με τον Αμπελώνα που ήταν τότε στη Δ’ Εθνική, με προπονητή τότε τον Βασίλη Νάρη, η χρονιά ήταν επιτυχημένη αφού η ομάδα ανέβηκε στην Γ’ Εθνική και εγώ είχα 16 συμμετοχές. Από τότε συνέχισα στην ομάδα του Δαμασιακού όπου παίζω μέχρι σήμερα».

Η πορεία του Δαμασιακού φέτος…

«Πιστεύω ότι φέτος αν ήταν άλλη ομάδα στη θέση μας, όσο εγωιστικό και αν ακούγεται αυτό, δεν θα κατάφερνε να μείνει στην κατηγορία. Γιατί όταν στον πρώτο γύρο μαζεύεις 14 βαθμούς, στον δεύτερο γύρο πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς και τα πειθαρχικά παραπτώματα το θεωρώ σχεδόν απίθανο».

Οι λόγοι που σώθηκε ο Δαμασιακός

«Πρώτα απ’ όλα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας η έλευση του Σάκη Γκαδρή. Καταλάβαμε και εμείς οι ίδιοι οι παίκτες πως με την νοοτροπία που είχαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή αδικούσαμε τους εαυτούς μας. Σίγουρα είχαμε και αρωγό τον 14ο παίκτη που ήταν ο κόσμος μας και δεν είναι τυχαίο, που είμαστε από τις λίγες ομάδες που διαθέτουμε να έχουμε στο πλευρό μας, πολύ κόσμο που αγαπάει την ομάδα. Θέλω να πως και για τους συμπαίκτες μου, ότι τους βγάζω το καπέλο γιατί όταν έπρεπε να είναι αυτοί που έπρεπε να είναι το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο και είναι τιμή μου που είμαι συμπαίκτης τους».

Το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ

«Ο Αμπελωνιακός ήταν εκτός συναγωνισμού, τα Φάρσαλα είχαν μια πολύ καλή ομάδα, περισσότερο εντύπωση μου έκανε όμως η Γλαύκη που με περιορισμένο ρόστερ σώθηκε πολύ άνετα».

Η άποψή του για ΑΕΛ και Αμπελώνα

«Πιστεύω πως η ΑΕΛ έχει τις δυνατότητες για την άνοδο, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ. Επίσης ο Αμπελώνας έχει πολύ δύσκολο έργο και πρέπει να παλέψει πολύ».

Ο απολογισμός του μέχρι σήμερα και η συνέχεια…

«Θεωρώ πως εκτός της τύχης που χρειάζεται να έχει ο ποδοσφαιριστής, που εγώ δεν είχα πρέπει να έχεις και τους κατάλληλους ανθρώπους που να σε προωθήσουν σωστά. Άλλωστε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν αγωνίζονται όλα τα ταλέντα. Εγώ προσωπικά δεν έχω φιλοδοξίες πάνω στο ποδόσφαιρο, περισσότερο έχω κίνητρα και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και είμαι γεμάτος από αυτό που κάνω θα αποσυρθώ αθόρυβα».

Και μια ευχή για το τέλος…

«Εύχομαι οποιοσδήποτε άνθρωπος επάνω στη γη, ότι επιθυμία και αν έχει να την εκπληρώσει, επίσης θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο γιατί χωρίς αυτό το αγαθό όλα τα άλλα είναι περιττά».