Βαθμολογία

Παραμένει ο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Η σαφής υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ στις προτιμήσεις των Ελλήνων πολιτών παραμένει, όπως αποδεικνύουν και δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη (29/4).

Συγκεκριμένα, η έρευνα της εταιρείας GPO για λογαριασμό του ΜΕGA φέρνει το κυβερνών κόμμα να προηγείται κατά 14,5% της Νέας Δημοκρατίας, συγκεντρώνοντας στην πρόθεση ψήφου 36,5% έναντι 22% της Ν.Δ. Το Ποτάμι βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 6,5% και έπονται το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, οι ΑΝ.ΕΛ. με 5% και το ΠΑΣΟΚ με 4%.

Παράλληλα, το 61,9% των ερωτηθέντων λέει όχι ή μάλλον όχι στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης ενός δημοψηφίσματος για να εγκριθεί η συμφωνία με τους δανειστές από τους πολίτες, ενώ ναι ή μάλλον ναι απαντά το 37%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοσκόπηση της εταιρείας Μarc για λογαριασμό του ALPHA, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 35,6% έναντι 20,8% της Ν.Δ., με το Ποτάμι να είναι και σε αυτή την περίπτωση στην τρίτη θέση με 5,8%.

Από εκεί και πέρα, ακολουθούν η Χ.Α. με 5,3%, το ΚΚΕ με 5,1%, οι ΑΝ.ΕΛ. με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 2,8%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5% και το ΚΙΔΗΣΟ με 1,4%. Άλλο κόμμα δήλωσε ότι θα ψήφιζε το 3,8% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,7%.