Βαθμολογία

Αρκετά πιθανές πλέον οι εκλογές

Μ΄αυτά και μ΄αυτά, μια νέα εκλογική αναμέτρηση καθίσταται πλέον ως το πιθανότερο σενάριο για το προσεχές διάστημα. Τα αδιέξοδα που συσσωρεύονται για την κυβέρνηση και τη χώρα φαντάζουν πλέον ανυπέρβλητα, οπότε η προσφυγή στις κάλπες θα ήταν ίσως μια κάποια λύση για όλους.

-Πρώτα απ΄όλα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βιάστηκε να κυβερνήσει και τώρα διαπιστώνει καθημερινά ότι ούτε θέλει και ούτε μπορεί να ...σπάσει αυγά.

- Για τους ευρωπαίους εταίρους-δανειστές, με την ελπίδα ότι η κάλπη θα αναδείξει στην Ελλάδα κάτι καινούργιο, καθώς με την κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνο δεν μπορούν να συνεννοηθούν αλλά παθαίνουν πλέον... αναφυλαξία.

- Για τα κόμματα της αντιπολίτευσης (με ευρωπαϊκό προσανατολισμό) τα οποία βλέπουν ότι πρέπει πια να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη.

Οι εκλογές θα φέρουν λεφτά; Όχι, αλλά είναι πλέον μια διέξοδος ώστε την επόμενη μέρα, και αφού όλοι θα έχουν προηγουμένως συνειδητοποιήσει ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του να σηκώσει ένα νέο ευρωπαϊκό μνημόνιο άλλων 40 δις ευρώ, θα αναγκαστούν, ακριβώς στο χείλος γκρεμού, να φτιάξουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας η οποία θα σπεύσει να συνεννοηθεί με τους ξένους και να πάρει τις πρώτες... φιάλες αίματος.

Επιπλέον, οι αρχηγοί των κομμάτων θα τακτοποιήσουν και τα «μαγαζάκια» τους καθώς οι προσεχείς εκλογές θα γίνουν με λίστα, ενώ η σειρά εκλογής στα ψηφοδέλτια θα είναι εκείνη που επιθυμούν οι ίδιοι.

Και ο θεός βοηθός...

Πηγή: Εφ. Κόσμος (Κ.Τ.)