Βαθμολογία

Τσίπρας καλεί επειγόντως Μέρκελ

Η Αθήνα πιέζει για την πραγματοποίηση ενός έκτακτου Eurogroup μέσα στην εβδομάδα, ει δυνατόν την ερχόμενη Πέμπτη. Τηλεφωνικές συνομιλίες με την Αγγελα Μέρκελ και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε την Κυριακή ο πρωθυπουργός, καθώς η Αθήνα πιέζει για την πραγματοποίηση ενός έκτακτου Eurogroup μέσα στην εβδομάδα, ει δυνατόν την ερχόμενη Πέμπτη.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου στην τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ που έγινε σε θετικό κλίμα,, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ' όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση. Για την επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ δεν δίνεται κάποια επιπλέον πληροφορία.

Τηλεδιάσκεψη του Brussels Group τη Δευτέρα

Στην ίοδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο Πρόεδρος του ΣΟΕ Ν. Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ν. Κοστέλο. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του Brussels Group και αύριο, Δευτέρα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Brussels Group. Το Brussels Group θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων.

Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, με την συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη.

Πηγή: thetoc.gr