Βαθμολογία

Απάτη με προπληρωμένες κάρτες στο διαδίκτυο

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση απάτης σε βάρος καταστημάτων, στα οποία πωλούνται προπληρωμένες κάρτες για διαδικτυακές αγορές.

Πώς έκανε τη «δουλειά»

Ο δράστης προσποιούνταν τον πελάτη σε μικρά καταστήματα -ψιλικών, μίνι μάρκετ, περίπτερα- και στο μεσοδιάστημα της εξυπηρέτησής του, φωτογράφιζε με φορητά ψηφιακά μέσα -κινητό ή τάμπλετ- τους αριθμούς έκδοσης προπληρωμένων καρτών.

Προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες δεν προέβαινε στην αγορά τους και τις επέστρεφε, ενώ στη συνέχεια προέβαινε σε άμεση χρήση – ενεργοποίηση τους σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου ή αγορών μέσω διαδικτύου.

Το συνολικό ύψος της απάτης ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από μεγάλο αριθμό καταγγελιών, που είχαν υποβληθεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, από ιδιοκτήτες καταστημάτων, στα οποία μεταξύ άλλων πωλούνται προπληρωμένες κάρτες, που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές.

Ο δράστης -32χρονος ημεδαπός- δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Πηγή: thetoc.gr